Türk: Belediye ile halk karşı karşıya getirilmek isteniyor

Belediye gaspçısı döneminde 600 milyon TL borçlandırıldığı için elektrikleri kesilen MARSU'nun, halkın su ihtiyacını yeteri kadar sağlayamaması üzerine açıklama yapan Türk, belediye ile halkın karşı karşıya getirilmek istendiğini belirtti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EPSAŞ) tarafından belediye gaspçısı döneminde bırakılan borçlardan kaynaklı elektrikler kesildiği için kente bağlı 3 ilçeye yeteri kadar su veremiyor.

Hükümete yakın bazı basın yayın organları söz konusu duruma ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimini suçlayan haberler yaparken, konuya ilişkin Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk'ten açıklama geldi.

31 Mart yerel seçimlerinden bu yana kayyum tarafından belediyenin düşürüldüğü durumu paylaştıklarını ve paylaşmaya devam edeceklerini kaydeden Türk, "Belediyelerimizi yönetilmez bir hale getirmek için ellerinden geleni yapmaktalar. Aylık geliri 3 milyon TL olan Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi'ni (MARSU) 600 milyon TL borçla devraldık. Şu an MARSU, personellerinin maaşını ödeyemeyecek duruma getirilmiştir" dedi.

"Kayyım süreciyle gelerek kendilerinin geçici olduklarını bilen bir yönetim; halkın sağlığını, ihtiyaçlarını, geleceğini hiçe saydı ve bizleri borç batağına sokarak halkımızla karşı karşıya getirmeye çalıştılar" diyen Türk, şöyle devam etti: "Tüm bu olumsuzluklara rağmen; halkın en doğal hakkı olan su ihtiyacını gidermek boynumuzun borcu olduğunu ve halkımızı mağdur etmeyeceğimizi belirtebilirim. İnanıyorum ki bu süreci halkımızla beraber atlatacağız. Biz bu borçlarla hukuki ve adil bir şekilde baş etmeye çalışırken halkımızın da bizleri sabırla karşılamalarını bekleriz."

Kayyum destekçilerinin belediye meclisinde halkın suyuna zam yapılmasını istediğini de kaydeden Türk, "Biz su fiyatlarında herhangi bir artışa gitmedik ve siz değerli halkımıza suyu maliyetinin altında faturalandırdık. Ayrıca MARSU abonelerine borcu olan yurttaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla 15 Mayıs 2019 tarihine kadar biriken su borçlarına taksitlendirme yaptık. Abonelerimiz 28 Haziran 2019 tarihine kadar en yakın MARSU birimine başvurarak borçlarını yapılandırabilirler. Ayrıca artık içme suyundaki israfa daha çok dikkat ederek suları boşa akıtmamanızı isteriz" vurgusunda bulundu.