Xakurkê’de konumlanan askerlere 3 koldan eylem

HPG ve YJA Star gerillaları, Xakurkê’deki Şehit Sarya Tepesi ve çevresine konumlanan askerlere yönelik 3 koldan eylem gerçekleştirdi. Eylemde 4 asker ölürken, 1 asker de yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının düzenlediği eylemlerin detaylarını paylaştı.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde işgalci TC ordusunun başlattığı işgal harekatına yönelik güçlerimiz, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında 11 Temmuz günü saat 09.10’da Şehit Sarya Tepesi ve çevresinde konumlanan işgalci TC ordusunun operasyon birliklerine yönelik eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman mevzii ve barınaklarının 3 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 4 asker öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından alanı ağır silahlar ile rastgele bir şekilde tarayan işgalci TC ordusu, saat 14.00 sularında ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

ÇATAK’TA YOĞUN ÇATIŞMA

26 Haziran günü Van’ın Çatak ilçesine bağlı Arkenis köyü alanında işgalci TC ordusu bir operasyon başlatmıştır. Zırhlı araçların ve insanız hava araçların desteği ile devam eden operasyon da güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan 2 arkadaşımız şehitler kervanına katılmıştır. Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

GÜRPINAR’DAKİ OPERASYON GERİ ÇEKİLDİ

4 Temmuz günü işgalci TC ordusu Van’ın Payizava ilçesinde (Gürpınar) ilçesine bağlı Aşkan, Silila, Axçur, Xazır ve Kanisor köylerinde bir operasyon başlatmıştır. Köylerin çevresinde arama tarama faaliyetleri yürüten işgalci TC ordusu yöre halkına hakaretler edip baskı uygulamıştır. Bu operasyon aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI MEDYA SAVUNMA ALANLARINI BOMBALADI

11 Temmuz günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Adılbeg alanını saat 15.00’da, Metina bölgesine bağlı Kesta alanını ise saat 17.00’da bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”