YPG saldırıların bilançosunu açıkladı

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Rojava’ya yönelik saldırılarının 5 günlük bilançosunu açıkladı.

İşgalci Türk ordusu ve komutası altındaki çetelerin Rojava’ya yönelik saldırı ve ihlallerinin devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, özellikle Efrin’e yönelik saldırıların ağır teknikler kullanılarak sürdüğü ancak YPG savaşçılarının direnişi ile tüm çabaların boşa çıkarıldığı ifadelerine yer verildi.

YPG, Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarında sivil yerleşim alanlarında maddi hasarların meydana geldiğini belirtti.

YPG Basın Merkezi tarafından açıklanan bilançonun ayrıntıları şöyle:

“18.07.2017 tarihinde Türk ordusu ve çeteleri havan ve obüslerle Eyn Deqnê, Minnix ve Belûniyê köylerine ağır bir saldırı düzenlemiş ve köylülerin arazilerinin yanmasına sebep olmuştur. Havan ve obüslerle yapılan bu saldırıda halkın güvenliğini sağlamak için mücadele eden bir Erka Xweparastin savaşçımız şehadete ulaşmıştır. Ayrıca çeteler doçka silahları ve havanlarla Maranez, El Qamiyê, Malikiyê ve Baradê Malikiyê alanlarına saldırı düzenledi. Ayrıca çeteler katyuşalarla Qestel cephesine ve havan toplarıyla Efrin’in Şêrewa ilçesine bağlı Başemrê cephesine saldırmışlardır. Aynı gün çeteler doçkalarla Şehit Şilan tepesi, Îska tepesi ve Şehit Ednan tepesine saldırmışlardır.

19.07.2017 tarihinde çeteler havanlarla Efrin’in Şêrewa ilçesine bağlı Basûfanê köyüne ve ayrıca Cindirêsê ilçesine bağlı Baz tepesi, Îska tepesi ve Barîn tepesinin bulunduğu alanlara saldırmışlardır. Ayrıca B7 roketleriyle de Efrin Cindirêsê’ye bağlı Berfîn tepesine saldırı yapmışlardır. Aynı zamanda Eyn Deqnê alanına da doçka ve havanlarla saldırı gerçekleştirmişlerdir.

20.07.2017 tarihinde Türk ordusu ve çeteleri Maranez köyüne tanklarla saldırmışlardır. Yine havan toplarıyla Efrin Şêrewa’ya bağlı Başemrê ve Basûfanê köylerine saldırı gerçekleştirmişlerdir. Cindirêsê ilçesine bağlı Baz tepesi ve Barîn tepesi alanlarına da havanlarla saldırmışlardır. Güçlerimiz de aynı zamanda doçka silahlarıyla Şehit Şilan tepesinde saldırı hazırlığı yapmakta olan Türk ordu çetelerini vurmuş; ancak ölü ve yaralı çete sayısı hakkında net bilgi elde edilememiştir.

21.07.2017 tarihinde güçlerimiz havanlarla Qestel tepesine saldırı hazırlığı yapmakta olan Türk ordu çetelerini vurmuş, bir çete öldürülmüştür. Ancak çok olduğu bilinen ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilememiştir.

22.07.2017 tarihinde Türk ordusu ve çeteleri havan, obüs, katyuşa ve tanklarla Eyn Deqnê köyünü bombalamıştır. Maranez ve Basûfanê alanlarını da havanlarla bombalamıştır. Güçlerimizin Eyn Deqnê alanında yaptığı temizlik operasyonu sırasında önceki çete saldırısından kalma bir çete cenazesi daha bulunmuş ve güçlerimizin elindeki çete cenazesi sayısı 10’a çıkmıştır.

Yapılan tüm saldırılar sonucunda sivillerin bahçeleri köyleri ve tarım arazileri zarar görmüş ve sivillerin yaşamı tehlikeye girmektedir.”