YPJ, helikopter kazasındaki şehitleri andı: Halkları için savaştılar

YPJ, helikopter kazasındaki şehitleri anarak, şehitlerin halkı soykırımdan korumak ve devrimin kazanımları için savaştığına dikkat çekti.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, Başûrê Kurdistan’da meydana gelen helikopter kazasına ilişkin açıklama yaptı.

YPJ'nin açıklaması şöyle:

"Halkların tüm özgürlük değerlerini korumak için birçok büyük bedel verdik. Şehit düşen her arkadaşımız halkların özgürlüğü için canını feda etti, her anını ortak ve özgür bir yaşam idealiyle yaşadı. Bu amaç için de amansız bir mücadele yürüttü.

15 Mart akşamı arkadaşlarımız özel bir görev için Başûrê Kurdistan’ın Süleymaniye şehrine gitti. Fakat kötü hava koşullarından dolayı meydana gelen helikopter kazasında 9 yoldaşımız şehadet mertebesine ulaştı. Yoldaşlarımız Şervan Kobanê, Dîdar Dêrik, Rojeng Rifat, Feraşîn Baran, Xebat Dirbêsiyê, Doxan Efrîn, Harun Rojava, Hogir Dêrik ve Koçer Dêrik DAİŞ’e karşı eşsiz bir mücadele yürüttü.

'HALKI SOYKIRIMDAN KORUMAK İÇİN SAVAŞTILAR'

Şehit olan tüm yoldaşlarımız bu toprağın çocuklarıydı ve devrim içinde karakterlerini oluşturdular. Devrim içinde kazandıkları tecrübelerle cesaretli duruşa sahip oldular.

Dîdar yoldaşımız, fedai ruhu ve mütevazı duruşuyla tüm devrimci görevlerini başarıyla yerine getirdi. DAİŞ Kobanê’ye saldırdığında halkını soykırımdan korumak için özgürlük saflarına katıldı. Tarihi Kobanê direnişinden Baxoz’a kadar DAİŞ’e karşı başlatılan tüm hamlelerde fedakar ruhu ve öncü kadın duruşuyla yer aldı.

Öte yandan ülkenin her karış toprağının işgalden temizlenmesi için büyük bir iddiaya sahipti. Yaralı olmasına rağmen savaş cephelerinden bir adım geri atmadı. Büyük iddiasıyla işgale karşı savaşta profesyonelleşti ve bu kararlılıkla YAT saflarına yer aldı.

Yoldaşlarımız Rojeng ve Feraşîn ise genç yaşlarında özgürlük saflarına katıldılar. Rojeng yoldaş, işgalcilerin Efrîn’e dönük saldırısına karşı genç bir kadın olarak özgürlük saflarına katıldı. Kısa bir süre içerisinde hem askeri hem de ideolojik olarak ilerledi ve YAT arasındaki yerini aldı.  Yoldaşımız Feraşîn Baran da Dêrik’te yurtsever bir ailede büyüdü. Yüreği her zaman sevgiyle çarptı ve bunun için yaşamının her anını devrimin kazanımlarını korumaya adadı.

YPJ olarak şehit düşen yoldaşlarımızın ailelerine ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor, mücadele sözümüzü yeniliyoruz."

KİMLİK BİLGİLERİ

YPJ, yoldaşlarının kimliklerini de şöyle açıkladı:

"Adı ve soyadı: Dîdar Dêrik

Katılım yeri ve tarihi: Efrîn, 2014

Şehadet yeri ve tarihi: Başûrê Kurdistan, 15.03.2023
***

Kod adı: Rojeng Rifat

Adı ve soyadı: Pervîn Bîlal Rifat

Katılım yeri ve tarihi: Şehba, 2020

Şehadet yeri ve tarihi: Başûrê Kurdistan, 15.03.2023
***

Kod adı: Feraşîn Baran

Adı ve soyadı: Nejbîr Mehmud Hemdo

Katılım yeri ve tarihi: Dêrik, 2015

Şehadet yeri ve tarihi: Başûrê Kurdistan, 15.03.2023.”