YPS: Amed'de bir ajanı cezalandırdık

YPS, Amed Sur'da bir “ajanı” cezalandırdıklarını duyurarak, Türk devleti ile suç ortaklığı yapanları uyardı.

YPS Şehit Çiyager Hevi İntikâm Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Süleyman A. isimli “ajanın” cezalandırıldığı belirtildi.

YPS, 29 Mayıs günü Amed’in Sur ilçesine bağlı Saraykapı semtinde sözkonusu kişiye yönelik "ferdi silahlarla" eylem yaptıklarını belirterek, “Bu şahıs yıllardır Kürdistan halkı ve Kürt özgürlük mücadelesine karşı ajanlık faaliyeti yürüterek yüzlerce yurtsever insanın tutuklanmasına sebep olmuştur” dedi.

Süleyman A.’nın "ağır yaralandığını” belirten YPS, suç ortaklığı yapanları uyardı.

YPS, "Kürdistan’da ajan ve işbirlikçiliği kirli tezgahlarla, sistemli bir şekilde yayarak toplumumuzu ihanet hançeri ile darbelemeye çalışmaktadır. Kürt halkının Türk sömürgeciliğine karşı verdiği amansız savaşta ise toplumumuza büyük zararlar vererek arkasından hançerleyen işbirlikçi, ajan, kontralaşmış şahıslar etkisizleştirilmeden Kürt halkı topraklarında özgür yaşayamaz” dedi.

YPS, “. Başlatmış olduğumuz 'Sömürgecilere ve ajan-işbirlikçilere karşı intikam hamlesi' kapsamında düşmanın ajan, işbirlikçi, kontra faaliyetlerinde rol oynayarak kendi halkına karşı savaşan şahısları her yerde ve her an hedefleyeceğimizi, bu faaliyetlere bulaşan şahısların derhal vazgeçmelerini belirtmiştik. ” diye ekledi.