YPS’den ajan Seyfettin Savaş açıklaması

MİT’in tuzağına düşen Seyfettin Savaş’a ilişkin açıklama yapan YPS, “MİT size para da teklif etse, sizi aileniz ve zaaflarınızla tehdit de etse ileride pişman olacağınız bu onursuz yola girmeyin" dedi.

Sivil Savunma Birlikleri (Yekîneyên Parastina Sivîl-YPS), ele geçirilen ve itiraflarda bulunan Seyfettin Savaş’a ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

MİT’in, yurtsever olan ailesiyle tehdit ettiği Seyfettin Savaş, ailesini kurtaracağı hatta MİT’ten para bile alacağı vaadiyle kanıp Kürt özgürlük savaşçılarının şehadetine yol açan eylemlerde bulunmuş.

 

MİT’in bu ahlaksız yöntemi karşısında boyun eğmek yerine birlikte mücadeleye çağıran YPS,  “Ailenize, çocuklarınıza ve Kürt halkına içine girdiğiniz onursuzluğu yaşatmayın. Çocuklarınız ve aileniz yaptıklarınızdan dolayı Kürt halkının içerisinde başı eğik dolaşmasın, enerjinizi TC faşist devletinin oyunlarını boşa çıkarmaya dönük harcayın” dedi.

YPS’nin 4 Aralık tarihli açıklaması şöyle:

“MİT ve JİTEM, bazı zayıf Kürt kişiliklerini kendisi için kullanarak devleti kurtaracağını ve Özgürlük Hareketini bitireceğini zannetmektedir. Seyfettin Savaş ve bazı zayıf Kürt kişilikleri üzerinden kullandığı yöntemler hemen hemen aynıdır. Ama ne yazık ki Özgürlük Hareketi bu yöntemleri defalarca deşifre etmesine ve söylemesine rağmen bazı kişiler tarihten ve daha önce yaşanan bu tür durumlardan tecrübe çıkarmadan MİT’in bu tuzağına düşmektedir ve bu kişiler eliyle Kürt çocuklarının kanı dökülmektedir. Özgürlük Hareketi bu kişiler tarafından tasfiye edilmek istenmektedir. Yine bu ihanetin içerisinde olan kişiler de Kürt çocuklarının kanına girdiğinden kaynaklı acı da olsa Kürt çocukları tarafından  cezalandırılmak zorunda kalınıyor.

AİLENİZE BU ONURSUZLUĞU YAŞATMAYIN

Bu oyunun içerisinde olan kişilere sesleniyoruz: Bu oyunun farkına varın, düşman sadece sizi kullanıyor. Kendi halkına faydası olmayanın düşmana da hiçbir faydasının olamayacağını düşmanın kendisi de çok iyi biliyor. Er ya da geç ya kendileri sizi bitirecekler ya da sizi bize vurdurtmaya çalışacaklar. Siz onlar için daha tehlikelisiniz ve yük oluyorsunuz. Biz de yoldaşlarımızın, yani sizin kendi çocuklarınızın kanına girdiğiniz için sizi cezalandırmak zorunda kalacağız. Şunu bilin ki her Kürt gencinin kanına giren ve Kürt halkının umudu olan Özgürlük Gerillasının şehadetine sebep olan kişi er ya da geç cezalandırılacaktır. Sizi o zaman düşmanın kurtarması mümkün değildir. Ailenize, çocuklarınıza ve Kürt halkına içine girdiğiniz onursuzluğu yaşatmayın. Çocuklarınız ve aileniz yaptıklarınızdan dolayı Kürt halkının içerisinde başı eğik dolaşmasın, yine mevcut enerjinizi TC faşist devletinin oyunlarını boşa çıkarmaya dönük harcayın. Var olan enerjinizi Özgürlük Gerillasının enerjisiyle birleştirin ve birlikte düşmanı Kürdistan’da bozguna uğratalım.

BU OYUNU BİRLİKTE BOZABİLİRİZ

Düşman sizi aileniz, korkularınız, zayıflıklarınız üzerinden kardeşlerinize karşı kullanıyor. Kürt halkının geleceği ve özgürlüğü sizin bireyci korkularınızdan ve zaaflarınızdan daha kıymetlidir. Eğer ki düşmanın baskılarına dayanamıyorsanız ve düşmanın baskılarına karşı irade sahibi değilseniz halkınızdan ve gerillanızdan yardım talebinde bulunabilirsiniz. Bu oyunu birlikte bozabiliriz. Böylece siz de bu onursuzluğa girmeyebilirsiniz. MİT size para da teklif etse, sizi aileniz ve zaaflarınızla tehdit de etse ileride pişman olacağınız bu onursuz yola girmeyin, çünkü sonu bellidir. Seyfettin Savaş’ın ve birçok kişinin daha önce yaşadığı ve halen de yaşanmakta olan bu ihanet çizgisi karşısında içine girdikleri vicdan azabını siz de yaşamayın. Seyfettin Savaş ve diğer kişiler sizin için tecrübe olsun.

DÜŞMAN AJANINDAN HEP DAHASINI İSTER 

Seyfettin Savaş yurtsever bir köy ve aileden gelmektedir. Köyü, bölgede yurtsever olarak bilinen bir köydür. Düşman onu çocuklarıyla kullanarak Özgürlük Hareketi’ne karşı kullanmıştır. Birçok arkadaşımızın şehadetine sebep olmuştur. Şimdi de yaşadığı bu durumun acısıyla vicdan azabının hesabını vermektedir. Düşman sizi içine çıkılamaz bir duruma koymaktadır ve sizi Kürt çocuklarının kanı karşılığında bir kuruş verme vaadinde bulunarak kandırmaktadır. Ki onu da vermemekte, her verdiğinde burnunuzdan getirmektedir. Bataklığa girmiş gibi her bir bilgiyi verdiğinizde dahasını istemektedir. Siz gittikçe batıyorsunuz, düşman da oturarak keyfine bakıyor. Ölen de öldürmek isteyen de Kürt oluyor ki, düşman bizi sizin eliniz ile şehit ettirmeye çalışıyor fakat sonunda mutlaka sizi de yaşatmıyor. Kazançlı çıkan yine düşman oluyor.

DUYARLI OLUN

Bu temelde bütün yurtsever halkımıza ve ailelerimize çağrımızdır. Çocuklarınıza sahip çıkın ve düşmanın oyununa gelmelerine, kardeşlerinin kanına girmelerine izin vermeyin. Çocuklarınız olan gerillanın yanında durun ve düşmanın bu ahlaksız yöntemi karşısında hep birlikte mücadele edelim. Çocuklarınız sizin için bir zaaf değildir. Bu, düşmanın Kürtlere karşı yüzyıllardır kullandığı kirli ve ahlak sınırlarını aşan bir yöntemdir. Hakeza ekonomik olarak da düşük gelirli olmanız sizin için zaaf değildir. Bu da düşmanın yürüttüğü politikanın sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Aksine bu durumlar düşmanın zaaflarıdır ve bu zaaflarını sizin zaafınızmış gibi kullanıyor. Kürt halkının başına gelen bütün felaketlerin, katliamların tek sorumlusu TC devletidir. Kürdistan’da meşru olmayan düşmanın kendisidir. Kendi korkusundan dolayı bu kirli yöntemlere başvurmaktadır. Özgürlük Gerillası karşısında başarılı olamayınca bu tarz yolları kullanmaktadır.

Hiç kimse PKK’nin zayıfladığına dair gaflete girmesin. PKK her zamankinden daha güçlüdür ve büyüktür. Her kim Kürt halkının Özgürlük Hareketi’ne karşı ne yaptıysa yanımızda yazılıdır ve belgelidir. Yeri ve zamanı geldiğinde bu kişiler hesabını verecektir. Bütün Kürt halkının, düşmanın bu kirli politikalarına karşısında duyarlı olmaları gerektiğini belirtiyoruz. İhanet çizgisine kendini teslim eden teslimiyetçi kesim cezasız kalmayacaktır.”