YPS: Gün direniş günüdür

Uluslararası komplonun 20. yıl dönümüne ilişkin YPS tarafından yapılan açıklamada, "Açlık grevleri kritik bir aşamaya gelmiş durumda. Halkımızın bu direniş etrafında kenetlenmeli. Gün direniş günüdür" denildi.

YPS Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat uluslararası komplonun 20. yıl dönümü vesilesiyle bir açıklama yaptı. Bugün Ortadoğu’da yaşanan 3. dünya savaşının bundan 20 yıl önce Öcalan'a yapılan uluslararası komplo ile başlatıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Uluslararası güçlerin Ortadoğu’ya müdahale öncesinde önlerindeki en büyük engel Önder Apo ve Özgürlük Hareketi'mizdi.

Çünkü son 40 yılda hem Kürdistan’da, hem de bölgede demokrasi, sosyalizm, özgürlük adına yaşanan gelişmeler Önder Apo ve onun yarattığı Özgürlük Hareketi etrafında gelişmiştir. Bu nedenle Kürt Özgürlük Hareketi'ni boğmak, tasfiye etmek için öncelikle Önder Apo’yu etkisizleştirmek istiyorlardı. Ortadoğu’yu yeniden şekillendirirken Kürt halkına biçilen rol yine başkalarına muhtaç esir konumuydu. Özgür Kürdün yaratıcısı olan Önderliğimizin hedef alınmasının en önemli bir nedeni de buydu" denildi.

'ÖNDER APO EZİLEN HALKLARIN UMUDU OLDU'

Uluslararası komplonun boşa çıkarılmasında, Öcalan'ın esaret sürecinde sergilemiş olduğu direnişin başat rol oynadığı vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Aynı süreçte zindanlarda başlatılan ve Kürt halkının bulunduğu her alana yayılan güneşimizi karartamazsınız sloganıyla bedenlerini ateşe vererek önderliğimizin etrafında ateşten çember oluşturan kutsal şehitlerimizi bir kez daha anıyor ve anılarına bağlılık sözümüzü yineliyoruz. Tarihte hiç kimse böylesine büyük, kapsamlı ve uluslararası düzeyde bir komplo ile esir düşmemiştir.

Önderliğimiz bu komploya karşı büyük bir direnişle komplocu güçlerin hesaplarını bozmuş ve komployu boşa çıkarmıştır. Kürt Özgürlük Hareketi bu komploya karşı mücadele ile daha da büyümüş ve Kürdistan’ın her yerinde kökleşmiştir. Faşist AKP-MHP sisteminin Kürde dair her şeye saldırmasının nedeni bu gelişimdir. Önder Apo geliştirdiği özgürlükçü, demokratik paradigma ile hem Kürt halkının hem de ezilen halkların umudu olmuştur. Bugün dünyanın dört bir yanından gelen Alman, Kanadalı, Arap, Türk ve diğer halkların çocukları Rojava’da, Kürdistan dağlarında savaşıyorlar. Bu durum uluslararası komploya karşı Önderliğimizin mücadele tarzının kazandığını gösteren en büyük örnektir. Önderliğimiz artık sadece Kürt Halk Önderi değil halkların önderi konumuna gelmiştir."

AÇLIK GREVLERİ KRİTİK AŞAMADA

Öcalan'a uygulanan tecridin ve esaretin tüm Kürt halkına uygulanan işkence olarak görülmesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Bu nedenle Önderliğimizin üzerindeki tecridi kırmak amacıyla Leyla Güven öncülüğünde başlayan Açlık grevleri dalga dalga hem cezaevlerine, hem Kürdistan parçalarına, hem de Avrupa’ya yayılmıştır. Açlık grevleri kritik bir aşamaya gelmiş durumda. Halkımızın bu direniş etrafında kenetlenip Kürdistan’ın her yerine yaymalı ve tecridi kırmak için kim elinden ne geliyorsa onu yapmalıdır. Gün direniş günüdür. Önder Apo’nun özgürlüğü Kürdistan’ın özgürlüğüdür.

Bu temelde Önderliğimize karşı yapılan uluslararası komplonun 20. yılına girerken komploda yer alan başta Amerika, İngiltere, İsrail ve Almanya olmak üzere bütün güçleri lanetliyor ve YPS güçleri olarak da özyönetim direniş ruhu ile bütün alanlarında Zeryanların, Çiyagerlerin savaş tarzı ile savaşarak, direnerek önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadele etme sözümüzü yineliyoruz" denildi.