Şengal’de Çarşema Sor kutlaması

Şengal’de, Çarşema Sor bayramı, dün kitlesel katılımla kutlandı. Çok sayıda kişinin katıldığı kutlamalar gün boyu sürdü.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, Rojava Belediyeler Birliği, Borik köyü meclisi, Şengal Din Alimleri Komitesi, Şehit Aileleri Komitesi ve MLKP Rojava mesajları okundu.

Mesajların okunmasının ardından Hazırlık Komitesi adına, Heso Brahîm, Şengal Kurucu Meclisi adına Xidir Salih, Êzidî Demokratik Toplum Koordinasyonu adına Elî Saçiq, Kadın Meclisi adına Kinê Xwedêda, Cizre Kantonu Özerk Yönetimi adına Hekîm Xelo, PYD adına Beşîra Derwêş, Mimbic Meclisi adına Îbrahîm Qeftan, Cizre Kontonu Din ve İnanç Kurumu adına Henê Somê, Cizre Kantonu Êzidî Evi adın Şêx Dijwar Xelef, Kuzey Suriye Federasyonu Meclisi adına Mensûr Selûm tarafından birer konuşma yapıldı.

Konuşmalar ardından Koma Baton ile Şengal Çocuk Grubu sahne aldı. Tiyatro ve folklor gösterisinin yanı sıra çeşitli etkinliklerin yapıldığı etkinlik, akşam saatlerine kadar sürdü.