GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük’lü Hıristiyanlar Noel’i kutladı

Kerkük’lü Hıristiyanlar Hz. İsa’nın doğum gününü Gorgies Kilisesi’nde bir ayinle kutladı.

Hz. İsa’nın doğum gününü Gorgies Kilisesi’nde bir ayinle kutlandı. Kutlamaya Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgere Azadi) Kerkük il örgütü de bir heyetle katıldı.

Ajansımıza konuşan Margo Gorgies Aşuri Kilisesi Rahibi Akas Gorgies Yusuf şunları söyledi: “Bugün Hz. İsa Mesih doğum günüdür. Bugün yardımlaşma günüdür. İsa Mesih doğum günü vesilesiyle düzenlenen ayine din kardeşlerim katıldılar. Mesih inancından olan birçok insan katıldı. Bugünü herkese kutluyor, sağlık sıhıat ve Irak’ta barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyoruz. Irak halkı olan savaştan dolayı çok zorluk çekmiş bir halktır. Bu vesileyle bu günü herkese kutluyorum.”

İsa Mesih’in doğum gününü Kerkük ve Kürdistan halkına kutladığını söyleyen Çarlıs Şima ise, “Bugün halklar ve inançlar arasında hiçbir ayrım yapılmaması gerekiyor. Herkes kendi inancına göre yaşamalıdır” dedi.

Zeki Şurişo şunları dile getirdi: “Bugünü kutlamak çok güzel bir duygudur. Bu günü bölge başta olmak üzere bütün dünya hayırlı olmasını diliyorum. Bu günü iyiliklere güzellikler ve barışa vesile olmasını diliyorum.”

Irak ve Suriye Hıristiyanları için çok önemli olduğunu kaydeden Juliana Fuad ise, “Bugünü bütün Hıristiyan alemine kutluyorum. Her ne kadar bulunduğumuz coğrafyanın durumu iyi olmasa da yine de inancımıza göre İsa Mesih’in doğum gününü kutluyoruz. Bu bayramın savaşın ve ölümlerin bitmesi barışın bu topraklara gelmesine vesile olacağına inanıyorum” diye konuştu.