Londra’da 'Şehîd Ronahî Gençlik Merkezi' törenle açıldı

İngiltere’nin başkenti Londra’da ‘Şehîd Ronahî Gençlik Merkezi’ törenle açıldı. Tören Ciwanên Azad/ Jinên Ciwan ên Azad UK ve YXK/ JXK UK tarafından organize edildi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da ‘Şehîd Ronahî Gençlik Merkezi’ dün düzenlenen törenle açıldı. Törende yapılan konuşmalardan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Açılışta, ‘Şehîd Ronahî Gençlik Merkezine’ adına okunan mesajda şu hususlara dikkat çekildi:

GENÇLİK MERKEZİ GENÇLİĞİN ÖRGÜTLENMESİ VE KAPİTALİZMİN SALDIRILARINA KARŞI ÖZ-SAVUNMADIR

“Bu atılım Britanya’daki Ciwanên Azad’ın yanı sıra Avrupa çapındaki Ciwanên Azad yapısı için tarihi bir adımdır. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesi Demokratik Moderniteyi kavrayarak, gençler yaşamın her alanını öz-savunma ve direniş alanlarına çevirmelidir. Otonom Gençlik Merkezi diaspora-gençliğinin maruz kaldığı travmalara karşı bir reaksiyondur. Göçmen çocuklarının çete kültürü, madde bağımlılığı ve intihar oranının yüksek olması tesadüf değildir. Böylesi trajediler aidiyet eksikliğinin sebebiyetidir, özelikle Kürt gençliği için trajik gerçekliktir, genellikle kimliğini ve kültürünü gizlilikte yaşadıkları topraklardan, ait olmadıkları bir ülkeye zoraki göçe maruz kalmışlardır. Birçok durumda gençler kapitalist modernitenin göz kamaştırıcılarına karşı çok hassas, ve sahte kişisel ‘özgürlük’ adı altında anlamsız hayatlar yaşamaya başlarlar. Bir zamanlar Sakine Cansız, ‘Özgürlük savaşmaktır’ demişti. Özgürlük anlamlı bir varlık için mücadele etmektir. 

ŞEHÎD LEYLA ŞAYLEMEZ’İN ANISINA GENÇLİK MERKEZİ

Gençlik Merkezini Paris katliamında şehit düşen ve gençlik çalışmalarında yer alan Leyla Şaylemez’in (Ronahî) anısına ’Şehîd Ronahî Gençlik Merkezi’ olarak adlandırmaya karar verdik. Şehîd Ronahî Avrupa’nın göbeği Almanya’da büyüdü ve Kürt Özgürlük Mücadelesi ile üniversite yıllarında tanıştı. Genç yaşlarında Ciwanên Azad’ın direnişine katılarak, içinde büyüdüğü sisteme karşı isyanını başlatır. Özellikle bir genç kadın olarak, bizlere gençliğin ruhunu köleleştirmeye çalışan zalim sisteme karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiğini gösterir. Ronahî, iki yoldaşımız, Sakine Cansız (Sara) ve Fidan Doğan (Rojbîn) ile birlikte 2013 yılında uluslararası güçlerinin Türkiye devletinin yaptığı iş birliği sonucunda suikaste uğramıştır. Bu siyasi suikast gençlerin ve kadınların bu sisteme karşı ne denli tehlike arz ettiğinin ispatıdır. Bu sebepten ötürü, Gençlik Merkezimizin açılışı ile birlikte direniş yoldaşlarımızın arkalarında bıraktığı özgürlük meşalesini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz. Sömürgeciliği devrimci intikam ile parçalayacağımıza söz veriyoruz!”