Tabqa kuşatması: DAİŞ için çember daraldı

Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçıları kuşatmaya aldıkları Tabqa’da DAİŞ çetelerine yönelik çemberi daralttı.

Bölgede havanın kötü olması ve görüş mesafesinin azalmasından faydalanarak çemberi kırmaya çalışan DAIŞ çeteleri, sabah saat 05.00 sularında ağır silahlar ve intihar saldırıları girişiminde bulundu. Çöl fırtınasından dolayı görüş mesafesinin 5 metreye düşmesine rağmen savaşçılar, çetelerin saldırısına sert karşılık verdi.

Kentin güneyindeki Ayid Kebîr ve Cebel Ebû Cabir köylerinde, Tebqa’nin güney batısında Havalimanı ile Icêl köyü çevresinde, Tabqa’nın doğusundaki Ibad ve Sahil El Xeşeb köylerinde bulunan QSD savaşçılarına ait noktalar ve çevresinde yoğun çatışmalar yaşandı. Savaşçılar çetelerin yollarını keserek çemberi kırmasına izin vermedi. Birçok noktada göğüs göğüse çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda onlarca çete öldürüldü, çok sayıda çete de yaralandı.

Savaşçıların ağır darbe vurmasıyla çeteler güney bölgesine güç ve cephane sevkiyatı yapmak istedi. Ayid Kebir yakınlarında savaşçıları, çetelere cephane götüren bir araç imha edildi, 2 araç da darbelendi. Çetelere ait bir Toyota marka araç ise savaşçılar tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu imha oldu.

Diğer yandan Ayid Kebîr mahallesi yakınlarındaki çatışmada, bir çetebaşı ve yanında bulunan birkaç çete öldürüldü. Çatışmanın kırıma uğramasının ardından savaşçıların başlattığı temizlik operasyonunda bir çete cenazesi, bir adet RPG-B7 tipi roketatar ve bir miktar cephane savaşçıların eline geçti.

Öte yandan Tabqa’nın doğusundaki İbad köyündeki çete saldırı da savaşçılar tarafından kırıldı. Burada savaşçılar tarafından çetelere ait bir araca el konuldu, bir çete de öldürüldü. Sahil El Xeşab köyü ve kentin doğusuna yaklaşan çeteler, uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bombalamasıyla ağır darbe aldı. Sahil El Xeşab köyünde öldürülen çete sayına ilişkin ise net bir bilgiye ulaşılamadı.

Yaşanan çatışmalarda şimdiye kadar bir QSD savaşçısı şehit düştü, 2 savaşçı da yaralandı. 10 noktaya yönelik düzenlenen yoğun saldırıların tamamı kırıldı, yer yer çatışmalar devam ediyor.