Özgür basına saldırılar Brüksel’de protesto edilecek

KCDK-E ve TJK-E, Kürt halkının sesi olan televizyonların hedef alınmasına karşı 27 Nisan'da Fransa ve Belçika’da protesto eylemleri düzenleyecek.

KCDK-E ve TJK-E, Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye operasyona karşı açıklama yaptı, eyleme çağırdı.

Açıklamada, "23 Nisan sabahı Belçika’da Kürt basınına yönelik yapılan operasyon, Fransa’da ise Drancy Demokratik Kürt Toplum Merkezi'ne gerçekleştirilen ve üyelerinin evlerine eş zamanlı yapılan baskınlar Kürt halkına yönelik organizeli bir saldırıdır" denildi.

'ÖZGÜR BASINA SALDIRI KÜRT SOYKIRIMINA HİZMET ETMEKTİR'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Kürt halkının sesi ve nefesi olan basını susturma çabalarına eş zamanlı olarak Ankara ve İstanbul’da basın emekçilerine yönelik gerçekleştirilen tutuklamalar eşlik etti. Geçtiğimiz haftalarda da Fransa üç Kürt mülteciyi de hukuksuzca faşist Türk devletine teslim etti.

Kürt basını bu baskıların benzerini 2011’de yaşamıştı. AKP-MHP faşist iktidarının Kürt halkına yönelik kapsamlı saldırı planları yaptığı bugünlerde yeniden Kürt basınına karşı gerçekleştirilen bu hukuksuz operasyon diktatör Erdoğan’ın Irak hükümetiyle yaptığı pazarlıkların arifesinde gerçekleşti. Kürt düşmanı Hakan Fidan’ın başta Fransa olmak üzere gerçekleştirdiği ziyaretler sonucu basına gerçekleşen operasyon ve Kürt kurumların hedef alınması komplonun ısrarla sürdürülmek istendiğini kanıtlamaktadır.

Kürt halkına karşı sürdürülen operasyonlarına bölgesel ve uluslararası güçler katkı sunarak Türk devletinin soykırım planlarının bir parçası haline gelmektedirler. Fransa son aylarda Kürtlere yönelik keyfi ve illegal baskılarını tırmandırdı. Üç Kürt elleri ve kolları bağlanarak faşist Türk devletine teslim edilmişti.

Kurdistan coğrafyasına yönelik işgal saldırılarının sürdüğü bugünlerde kirli çıkarlar üzerinden anlaşan Fransa ve Belçika Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına baskın düzenleyerek açıkça hukuksuzluk yapmıştır.

2013 ve 2022 yıllarında Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Evin Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl'ın (...) katillerini bulamayan Fransa hükümeti üzerindeki kara lekeyi temizlemek yerine utanç verici operasyonların parçası haline gelerek Kürt soykırımına hizmet etmektedir."

KCDK-E ve TJK-E, şunları da ifade etti:

"Avrupa’nın ortasında demokrasi ve insan hakları özgürlüklerinden bahseden Belçika devletinin Kürt halkının sesi olan Stêrk TV ve Medya Haber TV televizyonlarına gerçekleştirdiği baskını ve ablukayı kınıyoruz. Kürt halkının ve milyonların izlediği Stêrk TV ve Medya Haber TV’ye gözdağı vermekten vazgeçmelidiriler.

KCDK-E ve TJK-E olarak halkımızı Fransa ve Belçika’da gerçekleştirilecek merkezi mitinglere aktif katılmaya ve seferber olmaya çağırıyoruz."

Açıklamada şu bilgiler de verildi:

"27 Nisan 2024 - Saat: 13:00

Adres: Palais de Justice

Place Poelaert 1, 1000 Bruxelles."