GÖRÜNTÜLÜ

Şehit Ararat Herekol ve Zîn Zagros anıldı

Garê’de 1 Nisan günü şehit düşen Ararat Herekol ve Zîn Zagros, Aachen’da düzenlenen etkinlikle anıldı.

AACHEN'DA ŞEHİT ANMASI

Almanya’nın Aachen kentinde, Medya Savunma Alanları’na bağlı Garê bölgesinde 1 Nisan günü şehit düşen  Ararat Herekol (Sibel Deniz) ile Zîn Zagros (Gulê Hiso) için anma etkinliği gerçekleştirildi.  

Aachen Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anmada Şehit Aileleri Derneği adına Cahîde Goyî ile aile yakını Zîlan Serhed birer konuşma yaptı.

Zîlan Serhed, her iki şehidin de kadın özgürlüğü için gerillaya katıldığını belirterek, “Bu Kurdevari bir ahlak, yurtseverlik kültürü ve düşmanına karşı intikam bilinciyle büyüdüklerini gösteriyor. Bu yüzden her iki arkadaştan bahsederken gururluyuz” dedi.

Akrabası olarak Ararat Herekol’un babası ile konuştuğunda; şehadetinden ziyade kızının bu hareket için büyük bir emek verip vermediğinin, düşmanın üzerine gittiğinde intikamını alıp almadığının kendisi için önemli olduğu yönündeki diyalogunu paylaşan Serhed, “Her ne kadar içimiz acısa da uğruna mücadele ettikleri yoldan dolayı onur duyduklarını, yurtseverler olarak onların takipçisi olmaları gerektiğini söyledi.

Konuşmasına yıl dönümü vesilesiyle ’38 Dersim Tertelesi’nde katledilenleri anarak başlayan Cahîde Goyî ise, şehit Zîn Zagros’un devrimin diyarı Kobanê’den katıldığını, Ararat Herekol’un ise Bêrîvan Zîlanların, Şiyarların, Semaların ve Geliyê Zîlan’da katledilen binlerce şehidin takipçisi olduğunu vurguladı. “Bu nedenle PKK bir şehitler, kahramanlar partisidir” diyen KOMAW temsilcisi, şehitlerin takipçileri olacaklarını ifade etti.

Anma, sinevizyon gösterimi ardından sona erdi.