GÖRÜNTÜLÜ

Öz savunmada örnek oldu

Mahmud Mihemed Nur Salîh, toprağına bağlılığı ve öz savunma sorumluluğuyla Şêxmeqsûd direnişinde örnek oldu.

ÖZ SAVUNMA

Şêxmeqsûd Mahallesi'nde öz savunma bilincinin yaygınlaşması ve toplumun güvenlik konusunda daha bilinçli olması, bireylerin kendilerini koruyabilme ve toplumsal dayanışmayı artırma açısından Mahmud Mihemed Nur Salîh (61) örnek bir insan. Mahmud, 2013’te elleriyle kurduğu kontrol noktasında hala mahallesinin güvenliğini sağlıyor.


Halep’in Şêxmeqsud Mahallesi, 2013-2016 yılları arasında Şam hükümeti güçleri ve Türk devletine bağlı çetelerin kuşatmasına alınarak şiddetli saldırılara maruz kaldı. Halk bu saldırılara karşı güçlü bir direniş gösterdi ve saldırıları kırdı. Mahalle sakinleri, kendilerini koruyabilmek ve tehlikelere karşı hazırlıklı olabilmek için öz savunma denildiğinde 61 yaşındaki Mahmud Mihemed Nur Salîh’in örgütlülüğüne dikkat çekiyor.

KONTROL NOKTASI HALA ADIYLA ANILIYOR

Efrîn'in Cindirês şehrinden olan ve halk arasında Ebû Mihemed olarak bilinen Mahmud Mihemed Nur Salîh, doğup büyüdüğü Halep'te yaşıyor. 2013’te Şêxmeqsûd direnişine katılarak, topraklarını ve halkını koruma kararlılığını ortaya koydu. Şêxmeqsûd'a saldırı öncesinde tamircilik yapan Mahmud, Şêxmeqsûd’ta ailesiyle mutlu bir yaşam sürdürmekteydi. Savaşın yaklaştığı 2012’de Şêxmeqsûd’dan ayrılmayarak, kendi elleriyle kurduğu kontrol noktasıyla toprağına ve mahallesine sahip çıktı. Nokta, hala Ebû Mihemed'in kontrol noktası olarak anılıyor.

ÖNCELİĞİ ÖZ SAVUNMA

Mahmud, öz savunmanın önemine vurgu yaparak, hala kontrol noktasının başında duruyor. Geçmişte mahalle sakinlerinin güvenliğini sağlamak için öz savunma önlemleri aldıklarını belirten Mahmud, bu anlayışın geçici deği,l sürekli olması gerektiğini vurguladı. Halen toprağına, halkına ve mahallesine karşı sorumluluk duygusuyla hareket eden Mahmud, fedakarlığı ve öz savunmanın önemini her fırsatta ifade ediyor.