ANALİZ

Tüm Haberler

  • Hegemonik güçler sistemsel kaybedebilir, halklar sistemsel kazanabilirler 

    Ortadoğu’nun yaşadığı yoğun gerginlik, çatışma ve savaşlar modernite dönüşümünü zorunlu kılmaktadır. Ağırlaşmış ulusal ve toplumsal sorunlar, modernite dönüşümü sağlanmadan aşılamaz.
  • İmralı rejimi 

    Türkiye’de artık cumhuriyet rejimi yoktur. Türkiye’de İmralı rejimi vardır. Türkiye’de her şeyi belirleyen, İmralı’da uygulanan sistemdir. İmralı rejimi adı verilen Kürt düşmanı, halklar düşmanı, faşist soykırımcı rejimi yıkmadan hiçbir barış olmaz.
  • Kürtler Clinton’dan açıklama bekliyor 

    Kenya’daki kaçırmada ABD ve bizzat Bill Clinton’ın şüpheli konumda olduğu açıktır. Massimo D’alema’nın sözleri adeta suç duyurusu ve de belge gibidir. Bunun uluslararası hukuk açısından bir anlamı ve değeri var mıdır? Kuşkusuz bunu hukukçular bilebilir.
  • Kürt düşmanlığı nelere kadirmiş... 

    Dün nasıl ki, Suriye’yi kanlı bir girdaba çekti ve topraklarını işgal ettiyse bugün de Erdoğan aynısını yapmak istiyor.
  • Komploya karşı mücadele ve küresel özgürlük hamlesi 

    AKP-MHP faşizmini Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin verdiği bir yıllık süre de kurtaramayacaktır. Tersine bu temelde ışık görünmüş ve Önder Apo’ya fiziki özgürlük mücadelesinin yakında zafer kazanacağı artık iyice belli olmuştur.
  • 9 Ekim Komplosu’yla 3’üncü Dünya Savaşı’na sahne hazırlandı  

    Önder Apo’ya karşı komployla başlayan dünya savaşı, bütün Ortadoğu ve Avrupa’yı da içine çekerek büyümeye ve yayılmaya devam ediyor.
  • Dünden bugüne Hizbulkontra (Hüda-Par) - I 

    Türk devletinin kuruluş yıllarına kadar giden kontra yapılanmalar, günümüzde de farklı adlarla varlığını sürdürüyor. Hizbulkontra da bunlardan biri. Amaç, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'ni bastırmak.
  • Yine Lavrov, yine Kürtlere tehdit ve suçlama 

    Rusya’nın ABD ile çelişkileri ve rekabetleri biliniyor. Kürtleri bu çelişkinin bir parçası yapmaya çalışması, açık ki kabul edilemez. Lavrov’un, Kürtleri Amerikancı olarak lanse etmesi, son derece kötü bir niyetin dışavurumudur.
  • Dünya savaşı ve uluslararası komplo -Selahaddin Erdem 

    “Şimdi Üçüncü Dünya Savaşı’nda dördüncü aşama yaşanıyor. Dananın kuyruğunun Kıbrıs’ta kopacağı, AKP-MHP faşizminin Türkiye’yi nasıl bir felâkete sürüklediği yakın gelecekte görülecektir. Bu dördüncü aşamada Kürtlere yaklaşım ikilidir.”
  • Sınırsız asimilasyonla kültürel soykırım tamamlanmaya çalışılıyor 

    Kürt kültürü tüm maddi ve manevi unsurlarıyla mutlak bir inkâra ve yasaklamaya uğratılmış, sınırsız asimilasyon uygulamalarıyla kültürel soykırım tamamlanmaya çalışılmıştır.
  • BM ve Erdoğan’ın gösterileri 

    BM’de devletlerin ve güçlülerin borusu ötüyor. Büyük güçler itişip duruyor, bunun için ciddi kararlar alınamıyor, alınanları da kimse dikkate almıyor.
  • Narin cinayeti 

    Kürt, kadın, çocuk ve halk düşmanı AKP-MHP faşist diktatörlüğü altında erkek egemen cinsiyetçi zihniyet ve ideoloji zirve yapmıştır. Katı bir milliyetçilik, dincilik ve devletçilikle beslenen erkek egemen cinsiyetçilik adeta şahlandırılmıştır.
  • Kuzey ve Doğu Suriye’de durum 

    Özerk Yönetim’in işgal ve saldırılara paralel olarak eğitim, sağlık, ekonomi ve yönetim sorunları var. Zamanı iyi kullanarak daha etkili ve hızlı biçimde harekete geçmesi gerekiyor.
  • Halk dışlanarak işgalcilerle anlaşma olmaz 

    Özerk Yönetim ve bütün yurtseverler ile demokrasi isteyenler, kendilerinin dışlanarak Şam ile işgalci Türk devleti arasında yapılacak gizli veya açık anlaşmalara karşı çıkmalı.
  • ‘Umud’a ‘umut hakkı’ tartışması 

    AK Bakanlar Komitesi’nin yapacağı değerlendirmelerden kayda değer bir sonuç çıkar mı? Belli ki bu konuda çok fazla umutlu ve beklentili olmamak gerekiyor. Zaten doğru bir şey yapsalardı, AİHM’nin 2014 yılında verdiği kararı on yıldır bekletmezlerdi.
  • Narin Güran Cinayeti: Karanlık sırlar ve siyasi manipülasyonlar 

    Narin Güran Cinayeti'nde karanlık sırlar ve siyasi manipülasyonlar dikkat çekiyor. Cinayetin işleniş ve cesedin saklanma biçimi, '90’larda Hizbul-Kontra’nın uyguladığı yöntemleri andırıyor.
  • Tampon değil, işgal ve ilhak var 

    Medya Savunma Alanları’nda yaşanan olayları doğru anlayalım. AKP-MHP, Irak ve KDP yönetimlerinin yalanlarına inanmayalım. Ortadaki işgal ve ilhak gerçeğini iyi görelim ve buna karşı Kürdistan’ın özgürlüğü temelinde aktif tavır alalım.
  • Halk savaşı-devlet savaşı 

    Görülenler, tarihin hiçbir savaşına benzemeyecektir. Çağımızın savaş doktrininin belirlediği mutlak otorite-mutlak özgürlük ikilemidir. Sloganı da ‘Jin jiyan azadî’ olacaktır.
  • Hakikatin ve aydınlığın savaşçıları 

    Özgür basın emekçileri Gulistan Tara ile Hêro Bahadîn, niçin katledildi? Önder Apo’nun başlattığı Hakikat Devrimi’ne katıldıkları ve yaptıkları özgür basın çalışmasıyla tüm karanlıkları yok edip Apocu Aydınlanmayı tüm dünyaya yaymaya çalıştıkları için.
  • Türk devleti öncü devrimci kadınları hedeflyor 

    Kürt kadınlarının katledilmesini organize eden Türk devlet takımının, derin bir kin beslediği açık. Kadınların devrimlere öncülük yapması, toplumları etkilemesi, ölüm kararları için yeterli görülüyor.
  • Bahçeli’nin istediği kanun ve mahkemeler 

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kürt siyasetçiler için özlemini duyduğu Hıyanet-i Vataniye Kanunu ve İstiklal Mahkemeleri, Türk devletinin terör aparatları olarak işlev gördü.
  • Abdullah Öcalan: Toplumun öz savunma grupları oluşturması hayatidir 

    Kendisi olmakta ısrar eden, sömürgeleşme ve her türlü tek taraflı bağımlılık dayatmalarını reddeden toplum, bu tutumunu ancak öz savunma olanakları ve kurumlarıyla geliştirebilir.
  • Alan ve Sara: Zap’ta işgal ve direniş gerçeği 

    Bu direnişin nasıl olduğunu öğrenmek isteyenler, en son ilan edilen Komutan Alan Malazgir ile Dr. Sara Tolhildan’ın yaşam ve direnişini incelemeli ve biraz insan olmak istiyorsa buna zaman ayırmayı bilmelidir.
  • Türk askeri Bağdat’a girme hazırlığında 

    Yeni anlaşmalarla yakın gelecekte Bağdat'ta Türk askerlerinin konuşlanmasının temeli atılmış oldu. Planlanan mekanizmalar dahilinde Ankara’nın Bağdat’a göndereceği gücü de hazır da tuttuğu gelen bilgiler arasında.
  • Kürt soykırım projesinde bir sapma yok 

    Türk devleti şimdi Irak’la anlaşmalar imzalayarak, KDP’yi emrine alarak ve Suriye ile de anlaşarak Kürt kapanını yeniden kurmak istiyor. Türk devletinin Kürtler için asimilasyon ve imha dışında bir düşüncesi ve çözüm planı yoktur.