Kongra Star: AKP-MHP zihniyeti tüm dünya için tehlike

Kobanê Davası kararlarına tepki gösteren Kongra Star, Türk devletinin DAİŞ'i diriltmek istediğine vurgu yaptı, "AKP-MHP zihniyeti tüm dünya için tehlike" dedi.

KOBANÊ DAVASI

Kobanê Davası kararlarına ilişkin açıklama yapan Kongra Star Meclisi, kararın, faşist Türk devletinin temellerinin yalanlar üzerine kurulduğunu bir kez daha gözler önüne serdiği belirtildi.

"AKP-MHP faşist zihniyeti sadece Türk, Kürt halkları için değil aynı zamanda tüm dünya için de büyük bir tehlike arz ediyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Kobanê Davası kararıyla Erdoğan ve Bahçeli’nin DAİŞ zihniyetli olduğu, çetelere liderlik ettikleri, aşırı siyasal İslam anlayışına sahip olduklarının yanı sıra kadın ve çocuk katili oldukları tüm çıplak gerçeğiyle bir kez daha ortaya konuldu" denildi.

'HİTLER'İN YÖNTEMLERİNİ ARATMIYOR!'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Duruşmada verilen kararlar kesinlikle hukuki değil siyasi karardır ve DAİŞ’in korunması, yeniden canlandırılması içindir. Kadın ve çocukların katili olan onlarca DAİŞ sorumlusu, bugün Türkiye’de elini kolunu sallayarak özgür bir şekilde geziyor, Erdoğan tarafından korunuyor. Ancak topluma gönülden hizmet eden aydın ve demokrat kesimler zindanlarda tutuluyor. Özgürlüğe, çok kültürlülüğe ve kadın özgürlüğüne tahammülü olmayan AKP, Ortadoğu ve Mezopotamya’nın zenginliğini yok etmek için DAİŞ öncülüğünde, Hitler'in faşist yöntemini aratmayan her türlü kirli yol ve yönteme başvuruyor.
Türkiye'de topluma yön veren, erkek devlet zihniyetine karşı mücadele eden kadınlar zindanlara atılarak işlevsiz kılınmak isteniyor. Kongra Star olarak verilen kumpas kararı kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz. Kadınların topluma daha güçlü bir öncülük etmesi için, özgür kadın ve demokratik siyaset çizgisinde kararlı olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.”