Mısır'da Müslüman Kardeşler'in cumhurbaşkanı adayı önde!

Mısır'da Müslüman Kardeşler'in cumhurbaşkanı adayı önde!

Mısır’da 23 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlıðı seçimlerinin birinci turunda, galibin Müslüman Kardeşler’in adayın olduðu açıklandı.

Ülkenin en büyük siyasi gücü olan Müslüman Kardeşler tarafından yapılan açıklamada, sayımı tamamlanan sandıkların yarısından çıkan sonuçlara göre Muhammed Morsi yüzde 30,8 oy oranı ile önde giderken, devrik diktatör Hüsnü Mübarek döneminin Başbakanı Ahme Şefik ise yüzde 22,3 ile ikinci oldu.

Arap milliyetçisi Hamden Sabbahi’nin yüzde 20 ile üçüncü sırada yer aldıðı bildirildi. Müslüman Kardeşler, bu sonuçları 13 bin oy bürosundan 6 bin 661’indeki sayıma dayandırıyor. Resmi sonuçların Pazar gününden itibaren açıklanması bekleniyor.

Mısırlılar, Hüsnü Mübarek’in halk ayaklanması sonucu Şubat 2011’de devrilmesinden bu yana bu seçimleri bekliyor. Mübarek’in devrilmesi ardından askerler iktidara el koymuş, bu da halkın yeniden sokaklara çıkarak tepkilerini sürdürmesine neden olmuştu.

Çarşamba ve Perşembe günü yapılan iki günlük seçimler için 50 milyonu aşkın seçmen 12 aday için sandık başına çaðrılmıştı. Adaylar arasında Ýslamcılar, laik, sol, liberal, devrim yanlıları ve eski Mübarek rejimi yöneticileri var. Ýkinci tur seçimler 16 ve 17 Haziran tarihlerinde yapılacak.

ANF NEWS AGENCY