‘Öcalan’la Diyalog’ günleri 15-22 Haziran’da

"Öcalan’la Diyalog" adı altında 15-22 Haziran tarihleri arasında uluslararası etkinlik günleri düzenlenecek.

ÖCALAN'LA DİYALOG GÜNLERİ

"Abdullah Öcalan'a Özgürlük" kampanyasını sürdüren inisiyatif, İmralı'daki tecride karşı dünya çapında "Öcalan'la Diyalog" eylem günlerine katılmaya ve fikirlerini yaymaya çağırdı.

İnisiyatif tarafından yapılan açıklamada, Aydınları, özgür düşünürleri, bilim insanlarını, işçileri, aktivistleri, sanatçıları, sendikacıları, toplumsal hareketleri, siyasetçileri, 15-22 Haziran tarihleri arasında çeşitli biçimlerde etkinlikler düzenlemeye çağırdı. “Etkinliklerinizi Abdullah Öcalan'ın fikirleriyle diyalog içinde düzenleyin” diyen inisiyatifin açıklaması şöyle: 

YASA DIŞI TECRİDE KARŞI

"Abdullah Öcalan, 25 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de hücre hapsinde tutuluyor ve dış dünya ile bağlantısı kesilmiş durumda. Avukatlarıyla en son Ağustos 2019'da görüşebilmiştir. Mart 2021'den bu yana tüm temasları kesilmiştir ve sağlığına ilişkin ciddi endişeler bulunmaktadır. Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) gibi yerleşik kurumlara güvenmek artık mümkün değildir. Çok sayıda talebe ve mevcut bilgilere rağmen işkence olarak kabul edilen yasa dışı tecrit uygulamasına karşı harekete geçmemişlerdir.

YAZILARI İLHAM VERİYOR

Abdullah Öcalan'ın yazıları entelektüellere, özgür düşünürlere, bilim insanlarına, işçilere, aktivistlere, sanatçılara, sendikacılara, toplumsal hareketlere, siyasetçilere ve tüm toplumlara ilham veriyor. Abdullah Öcalan, 25 yıl önce uluslararası bir komplonun ardından bir Kürt lider olarak Suriye'den ayrıldı ve yıllar sonra özgür, çok etnikli, çok dinli ve tabandan demokratik bir toplumun öncüsü olarak geri döndü. Kuzey ve Doğu Suriye'de Abdullah Öcalan'ın kadın özgürlüğü, ekoloji ve radikal demokrasi fikirlerine dayanan özerk, kendi kendini yöneten bir toplumsal sistem ortaya çıkmaktadır. Abdullah Öcalan tarafından geliştirilen felsefe, demokratik bir toplumsal sistem olasılığı konusunda bize yeniden umut veriyor. Hapishane hücresinde "Jin jiyan azadî" terkibini formüle etti; 21. yüzyılda kadın özgürlük mücadelesinin sloganı, isyan eden ve mücadele eden tüm kadınlar için bir pusuladır.

DİKKAT ÇEKMEYİ HAK EDİYOR

Abdullah Öcalan, dünyanın bugüne kadar gördüğü en geniş kapsamlı demokrasi tanımıyla ileriye dönük bir yol göstererek Kürt Özgürlük Hareketi’nin yenilenmesine katkıda bulunmuştur. Yazıları, devletsiz yaşama dair nefes kesici bir sorgulama ve yeni bir sosyalizm arayışına yeni bir perspektif sunan demokratik-ekolojik bir toplum vizyonudur. Abdullah Öcalan'ın demokratik toplumsal örgütlenme biçimlerine yönelik talepleri, yapıcı toplumsal düşünceyle ya da toplumun feminist ve ekolojik çizgide yeniden inşasıyla ilgilenen herkesin dikkatini çekmeyi hak ediyor."