Doğan: Sivas'ta yakanlar şimdi de DAİŞ'e destek veriyor

HDP Milletvekili Doğan, Sivas Katliamı'ndan sorumlu olanların bugün de DAİŞ'e destek verdiğine dikkat çekerek, Sivas'taki eylemlere çağırdı.

HDP Milletvekili Doğan, Sivas Katliamı'ndan sorumlu olanların bugün de DAİŞ'e destek verdiğine dikkat çekerek, Sivas'taki eylemlere çağırdı.

HDP İzmir Milletvekili ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin eski başkanı Müslüm Doğan, Sivas Katliamı'nın yıl dönümünde Sivas'taki eyleme katılım çağrısında bulundu.

Yazılı açıklama yapan Doğan, "2 Temmuz 1993’te insanlık düşmanı barbarlar tarafından 33 canımızın diri diri yakılmasının üzerinden tam 22 yıl geçti. Alevi toplumunun ve demokrasi güçlerinin 22 yıldır adalet arayışı bitmek bilmedi. Yakılan canlarımızın yakınlarının adalet arayışıyla Alevi toplumunun daha fazla demokrasi ve eşit vatandaşlık talepleri zaman içinde tek talep haline geldi" dedi.

'AYNI ZİHNİYET KOBANÊ'DE'

Sivas’ı yakan zihniyetin 1915 yılında da bu toprakların kadim halklarından olan Ermenileri katleden zihniyet olduğuna dikkat çeken Doğan, "Sivas’ı yakanlar 1938’de Dersim’i bombalayanlardır aynı zamanda. Biz bu zihniyeti 1980 öncesi Maraş’ta, Çorum’da Malatya’da da tanımıştık. 1980 sonrası Gazi Mahallesi'nde Alevilere saldıranlar da aslında aynı kişilerdi. Alevilere düşman olan bu zihniyet Kürdistan’ı da yıllardır kan gölüne çevirenlerdir. Sivas ile Roboski’nin aslında bir farkı yoktur. Bugün aynı zihniyet bir kez de Kobanê’de insanlığın karşısına çıkmıştır.  Sivas’ı yakanların avukatlığını yapanların kurduğu iktidar yıllar sonra sivilleri bile acımasızca öldüren DAİŞ’e açıkça yardım etmektedir" ifadelerini kullandı.

Doğan, Sivas Katliamı'nın yıl dönümü için bütün demokrasi güçlerini Sivas'a davet etti.