Nöbet sürüyor: Basın özgür olsun, OHAL kaldırılsın

Özgür Gündem'in tutuklu gazeteci ve yazarları için başlatılan "Özgürlük Nöbeti"ne devam edildi. Eylemde, basın ve ifade özgürlüğü ile OHAL'in kaldırılması istendi.

Kapatılan Özgür Gündem'in Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya, Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, Yayın Danışma Kurulu üyeleri Yazar Aslı Erdoğan ve Dilci Necmiye Alpay için başlatılan 'Özgürlük Nöbeti' bu hafta da Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde devam etti. Nöbette, "Özgür düşünce susturulamaz", "Aslı, Bilir, Necmiye, İnan yalnız değildir" pankartı açıldı. Nöbete, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bakırköy İlçe Örgütü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy İlçe Teşkilatı, Barış Vakfı, Cumartesi Anneleri ve Birleşik Haziran Hareketi destek verdi.

CHP'Lİ YILDIZ: VİCDANSIZLIĞA SON VERİLSİN

CHP Kadıköy İlçe Örgütü İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Şengül Yıldız, nöbetteki konuşmasında Olağanüstü Hal'in (OHAL) kaldırılmasını istedi. Yıldız, "Yargı siyasi merci gibi davranmakta. Düşünce, ifade ve basın özgürlüğü demokrasinin anahtarıdır. Yazarlar, gazeteciler serbest bırakılmalı; bu hukuksuzluğa, bu utanca, vicdansızlığa son verilmeli" dedi.

ANNE YILDIZ: SESLERİNİ DUYURACAĞIZ

Cumartesi Anneleri'nden Hanife Yıldız da, tutuklu tüm gazeteci ve yazarları selamlayarak, "Belki onlar bizi duymuyor ama biz onların sesini her alanda duyurmaya devam edeceğiz" dedi. Yıldız, şöyle konuştu: "Biz adalet dedikçe, 'adaleti size dört duvar arasında gösterelim' diyorlar. Çünkü ben 21 yıldır adalet arıyorum. Bir tek evladımı, adalete güvenerek gittiğimiz karakolda bir daha geri alamadık."
Nöbet eyleminin bu haftaki kısmı, türküler eşliğinde sonlandırıldı.