Van AFAD’da babalar müdür, oğullar personel!

Van İl Afet Acil Müdürlüğündeki personel alımlarında usulsüzlük yapıldı. AFAD’da deprem sırasında İçişleri Bakanlığından personel takviyesi isteyen birim amirlerinin çocuklarını işe aldığı ortaya çıktı.

Darbe girişimi sırasında kendilerine 'Bedrin Aslanları' ismini takan Van AFAD Müdürlüğü, 2011 yılında yaşanan büyük deprem felaketinde yetersiz kalması ve 2012 yılında da büyük rüşvet operasyonuyla gündeme geldi.

AKP’Lİ GİYİK DÖNEMİNDE İŞE ALIMLARDA USULSÜZLÜK

AKP’li Cafer Giyik’in yönetimde olduğu sırada skandallarla gündemden düşmeyen AFAD’ta Giyik’in görevden ayrılmasının ardından da o dönem yaşanan skandallar ortaya çıkmaya devam ediyor. 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP’den aday adayı olan Giyik’in o dönem de işe alımlarda usulsüzlük yaptığı belirlendi.

İddiaya göre Giyik ve birim amirleri, 2011'deki Van depreminde personel sıkıntısı yaşadıklarını belirterek İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Hizmetler Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı talebi yerinde bulunarak 14 personelin daha alınmasına karar verdi.

MÜDÜRLER OĞULLARINI İŞE ALDI

Giyik ve ekibi bunun üzerine 14 kişiyi işe aldı. Müdür Yardımcısı Turgut Karan’ın oğlu Mücahit Karan, Müdür Yardımcısı Metin Taş’ın oğlu Muhammet Taş ve Birim Şefi Enver Enginoğuz’un ismi öğrenilemeyen bir kardeşi ile 11 AKP’li daha işe alındı.

Usulsüzlüklerin hepsinde AFAD Müdürü olan Cafer Giyik hakkında tüm bunlara rağmen bugüne kadar tek soruşturma açılmadı.

Usulsüzlüğü yapan müdürler ve oğullarının ise sosyal medya hesaplarında “Bedrin Aslanları olarak milletimizle birlikte meydanlardayız. Okçular Tepesi'ni hiç boş bırakmayacağız" şeklinde yazılar yazdı.