YPG'li Yılmaz sloganlarla toprağa verildi

Kobanê'de mayına basarak yaşamını yitiren YPG'li Fırat Yılmaz (Erdal Garzan) binlerce kişi tarafından toprağa verildi.

Kobanê'de mayına basarak yaşamını yitiren YPG'li Fırat Yılmaz (Erdal Garzan) binlerce kişi tarafından toprağa verildi.

Kobanê'nin Çelebi köyünde 17 Nisan'da özgürleştirme operasyonları sırasında DAİŞ çeteleri tarafından yerleştirilen mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren YPG'li Fırat Yılmaz'ın (Erdal Garzan) cenazesi Urfa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından bu sabah saatlerinde alınarak Ceyhan ilçesine getirildi. YPG'li Yılmaz'ın cenaze töreni nedeniyle ilçe esnafı kepenk açmazken, cenaze ilçe merkezi girişinde aralarında HDP Adana milletvekili adayları, MEYADER, TUHADFED, HDP Adana il ve ilçe yöneticileri, KJA, HDP Gençlik Meclisi aktivistlerinin de bulunduğu binlerce kişi tarafından "Şehîd namirin" sloganıyla karşılandı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile YPG bayraklarını taşıyan kitle, cenaze aracının etrafını sararak "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulundu. Ardından Yılmaz'ın cenazesi onlarca araçlık konvoy eşliğine Yavuz Sultan Selim Cami'sine götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Yılmaz'ın naşı konvoy eşliğinde Ceyhan mezarlığına götürüldü. Yılmaz, sloganlarla toprağa verildi. 

YPG'li Yılmaz'ın mezarı başında kısa bir konuşma yapan HDP Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş, DAİŞ çetelerine karşı mücadele edenlerin ölümsüz olduğunu ve dünyaya insanlığı öğrettiklerini belirterek, "Fırat Yılmaz ve arkadaşları Kobanê'de DAİŞ vahşetine karşı sadece Kürt halkı için savaşmadı. Bütün dünya halkları için savaşıyorlardı" dedi. DAİŞ çetelerinin kimler tarafından desteklendiğini iyi bildiklerini vurgulayan Beştaş, "Bu topraklara barış ve özgürlük gelene kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu. 

YPG'li Yılmaz'ın babası Mevlüt Yılmaz ise, "Bu şehit tüm Kürt halkının şehididir. Kobanê düştü diyenler gördüler ki, Kobanê başlarına düştü. Kobanê'de direnen bütün savaşçıların sizlere selamı vardır. Şehidini sahiplenen herkese teşekkür ederim" dedi. Yapılan konuşmaların ardından kitle, Altıocak Mahallesi'nde YPG'li Yılmaz için kurulan taziye çadırına geçti.