YPG savaşçıları İlhan Yağız ve İsmail Daban Göteborg'de anıldı

“Fırat'ın Gazabı” hamlesinde yaşamını yitiren YPG savaşçıları İlhan Yağız (Cudi Batman) ve İsmail Daban (Ahmet Cudi) ile geçtiğimiz yıl Cizre'de devlet güçleri tarafından katledilen Cihat Altun, Göteborg'de düzenlenen bir etkinlikte anıldı.

Rakka'nın DAİŞ çetelerinden alınması için sürdürülen “Fırat'ın Gazabı” hamlesinde yaşamını yitiren YPG savaşçıları İlhan Yağız (Cudi Batman) ve İsmail Daban (Ahmet Cudi) ile geçtiğimiz yıl Cizre'de devlet güçleri tarafından katledilen Cihat Altun, İsveç'in Göteborg ilinde düzenlenen bir etkinlikte anıldı.

Şehitlerin resimlerinin çiçeklerle süslendiği ve önünde mumlar yakıldığı anma etkinliğinde, Kürt Siyasetci Welat Bagok, şehitlerin Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı açısından taşıdıkları önemi ele alan bir konuşma yaptı.

Kürt Halkının Rojava ve Kürdistan'da elde ettiği kazanımların şehitlerin fedakarlıkları sayesinde gerçekleştiğinin bir an bile unutulmaması gerektiğini söyleyen Bagok, “Şehitlerini unutan tüm maneviyatını yitirir ve esas olarak insan olmaktan çıkar. Bundan dolayı insan ve Kürt olmanın gereği şehitlere ve amaçlarına sahip çıkmak ve onların yarım bıraktıklarının gerçekleşmesi için mücadele etmektir” şeklinde konuştu.

Yağız, Daban ve Altun'un İsveç'te yaşayan aileleri, şehitlerle olan anılarını katılımcılarla paylaştılar ve şehitlerin yolundan gideceklerini söylediler.

Anma Yağız, Daban ve Altun'un yaşam ve mücadelelerini anlatan sinevizyon gösteriminden sonra sona erdi.