GÖRÜNTÜLÜ

Gençler: Örgütlenerek ulusal kongreyi gerçekleştirelim

“Ulusal kongrede gençliğin rolü” konulu konferansa katılan gençler, daha fazla örgütlenerek siyasi partileri ulusal kongreye zorlayacaklarını belirtti.

 

Gençler, ulusal kongrenin Kürtler açısından bugün her şeyden daha elzem olduğunu belirterek, “Parçalılık bir kader değil. Birliğimizi oluşturursak parçalılığı ortadan kaldırabiliriz" dedi.

Gençlerden Aşevan Ömer, “Biz Kürt gençleri olarak bu dönemde ulusal kongrenin Kürtler açısından zaruri olduğuna inanıyoruz. Gençler olarak bu yönlü üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz" diyerek, Kürdistan’ın Sykes-Picot ve Lozan anlaşmalarıyla dört parçaya bölündüğünü ancak bunun bir kader olmadığını ifade etti.

Ömer, “Biz artık bunun değişmesi gerektiğini, bunun bir kader olmadığını göstermek istiyoruz. KCK’nin birçok kez çağrısını yaptığı ulusal kongreye biz gençler de katkı sunmak için, görüşlerimizi ortaklaştırmak için bugün bu konferansta bir araya geldik. Bundan sonra da değişik şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

İBRAHİM: ULUSAL BİRLİKLE SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELİNİR

Kürdistan Öğrenci Gençlik Hareketi adına konferansa katılan Rebuwar İbrahim ise şöyle dedi: 

"Bugün Kürtler kendi aralarında çeşitli sorunlar yaşıyorlar ve parçalı durumdalar. Ancak biz bu sorunların ancak diyalogla çözülebileceğine inanıyoruz. Ulusal kongreyi de ancak böyle gerçekleştirebiliriz.

Bugün panellerde dile getirilen sorunlar tabii ki önemli ve bir partinin tek başına üstesinden gelebileceği sorunlar değil. Ancak ulusal birlik halinde üstesinden gelinebilir. İşte bu tür konferanslarla tartışarak çözüm yollarını bulmamız gerekir.”

ADIL: GENÇLER ÖNEMLİ ROL OYNAYABİLİR

Genç Kadın Hareketi adına konuşan Telar Adıl da gençlerin siyaset üzerinde etkili olmaları gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Gençler de eğer siyaset üzerinde etkili olmak istiyorlarsa örgütlülüklerini geliştirmeliler. Baskı kurarak partilerin bir araya gelmesini sağlamalı. Aktif mücadele içinde olarak da ancak bunu yapabilir. Biz genç kadınlar olarak da ulusal kongre çalışmalarına katkıda bulunmak istiyoruz. Gençler özellikle bu yönlü önemli rol oynayabilirler. Bunun için daha güçlü örgütlenerek, siyasi partiler üzerinden kendi etkinliklerini kurmalı ve ulusal kongreye zorlayan bir güç durumuna gelebilirler.”