Irmak: AKP şiddetin önünü açıyor

Tutuklu HDP Milletvekili Irmak, Amed'de ifade verdi. Irmak, mahkeme heyetine "Maalesef bu siyasi operasyona alet oluyorsunuz" diye seslenirken, AKP politikalarının şiddetin önünü açtığını söyledi.

Tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Amed'de görülen "KCK Ana Davası"nda daha önce hakkında verilen zorla getirme kararı nedeniyle Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. 

Duruşmaya Irmak'ın avukatları da katılırken, HDP milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve İmam Taşçıer de izleyici olarak yer aldı. 

MAHKEMEYE: ALET OLUYORSUNUZ!

Irmak, Kürtçe savunmasında, 7 Haziran seçimlerinde 6 milyon, 1 Kasım seçimlerinde 5 milyonu aşkın insanın oy verdiği HDP'nin milletvekili olduğunu hatırlattı.

AKP'nin 'Çözüm Süreci' masasını devirdiğini ve bunun ardından kendilerinin cezalandırıldığını belirten Irmak, "Milletvekillerine yönelik operasyonun siyasi bir operasyondur. Maalesef mahkeme olarak bu siyasi operasyona alet oluyorsunuz" dedi.
Irmak, "Şu anda 12 milletvekilinin tutuklu olması Türkiye demokrasisi için büyük bir ayıptır. Demokrasi sakat ve eksik bırakmaktadır. Maalesef şiddetin önünü açıyor" diye belirtti.

Irmak, "KCK Ana Davası"nın soruşturmasını, kovuşturmasını yürüten hakim, savcı ve polislerin tamamına yakının Gülen Hareketi ile ilişkileri olduğu gerekçesiyle tutuklandığını da anımsattı.

Avukatlar Mehmet Emin Aktar ve Reyhan Yalçındağ da yargılamadaki hukuksuzluklara işaret ederken, Avukat Erhan Ürküt ise ise anayasanın bir toplum sözleşmesi olduğu ancak bu toplum sözleşmesinde milletvekilleri tutuklu olan Hakkari'nin bulunmadığını söyledi.

ERTELENDİ

Mahkeme, Irmak'ın ses analizi alınarak, ses kaydının alınmasına karar verdi. Milletvekillerinin yasama dokunulmazlıklarının anayasa uygun olduğu savunulan kararda, avukatların, yargılamanın durdurulması yönündeki talebi reddedildi. 

Duruşma Nisan'a ertelendi.