GÖRÜNTÜLÜ

Göteborg’ta Newroz kutlandı

İsveç'in Göteborg kentinde Newroz bayramı Kürdistanlılar ve dostları tarafından organize edilen bir etkinlikle kutlandı.

Göteborg’ta Newroz bayramı organize edilen geceyle kutlandı. Devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra etkinlikte konuşan siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, Newroz'un Kürtler ve ezilen halklar açısından taşıdığı önemi dile getirdi.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Sol Parti temsilcileri konuşmalarında, baharın doğuşu olan Newroz'un bir bayram olmasının yanı sıra bir direniş ve mücadele günü olduğuna vurgu yaptı.

Yeni anayasa için yapılacak halk oylaması öncesi AKP ve Türk devletinin algı operasyonları ve provokasyonlara başvurduğuna dikkat çeken konuşmacılar, Kürt halkının tüm baskılara karşı sürdürdükleri kararlı direnişin daha da yükseleceğine olan inançlarını dile getirdi.

Konuşmacılar Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğu, demokrasiden mi yoksa diktatörlükten yana mı bir tercih yapacağının 17 Nisan günü netleşeceğini söyledikten sonra tüm seçmenlere sandık başına gitmeleri, tek adam rejimi, diktatörlük ve faşizme giden yolu engellemek için sandık başına gitmeleri ve ‘Hayır’ oyu kullanmaları çağrıları yaptı.

Etkinlikte, KCK Eş Başkanı Cemil Bayık'ın konuşması izlendikten sonra Nuarin, Diyar Dersim, Kawa Urmiye, Farzin'in söyledikleri Kürtçe türkü ve marşlar eşliğinde halaya duran Kürdistanlılar ve dostları, “Bji Serok Apo”, “Biji azadi” ve “Biji Kürdistan” sloganlarını attı.

Sema folklor ekibi de sergilediği performansla geceye renk kattı.