GÖRÜNTÜLÜ

Gençlerin Uzun Yürüyüş’ü konferansla başladı

Kurdistanlı ve enternasyonalist gençlerin Uzun Yürüyüş’ü Bielefeld’de “Önderlik Gerçeği ve Gençliğin Rolü” konulu konferansla başladı. Siyasetçi Muharrem Aral, kendisini hedefe kilitleyen gençlik karşısında hiçbir gücün duramayacağını vurguladı.

Biefeld kentinde bir araya gelen Kurdistanlı ve enternasyonalist gençler, “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında düzenledikleri “Önderlik Gerçeği ve Gençliğin Rolü” konulu bir konferansla  Uzun Yürüyüş’ün startını verdi.

Bielefeld Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen konferansa Gazeteci ve Yazar Sefkan Kobanê ile Siyasetçi Muharrem Aral katıldı.

Konferansta, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri, ortaya koyduğu felsefe ve güncel siyasete yönelik önermeleri üzerinden tartışmalar yürütüldü. Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yürütülecek kampanyalar konferansın en önemli konusu oldu.

Konferans, 24 Ağustos 2024’te işgalci Türk devletinin Xakurkê bölgesine yönelik saldırısında şehit düşen Rustem Serhed şahsında Kurdistan Özgürlük Şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşun ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın gençliğe yönelik perspektifleri okundu.

‘KENDİSİNİ HEDEFE KİLİTLEYEN GENÇLİK KARŞISINDA HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mücadele yaşamından kesintilerin sunulduğu sinevizyon gösteriminin ardından, Muharrem Aral bir konuşma yaptı. Aral, konuşmasında faşist Türk devletinin katlettiği özgür basın çalışanları Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’in yanı sıra iki yıl önce İran’ın “ahlak polisleri” tarafından katledilen Jîna Emînî’yi şunları söyledi: “Geçmişte çeşitli yürüyüşler olmuşsa da, Önderliğin esareti sonrasında tüm yürüyüşler, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için yapılmaktadır. Tüm dünya bilmelidir ki, Önder Apo fiziki özgürlüğüne kavuşana dek mücadelemiz sürecektir. Düşman gerçekliğini çok iyi anlamak gerekir. Düşman senin özgünlüğünü, kimliğini nasıl yok ediyor; bunları anlamak zorundayız.  Sistemin yaratmak istediği kişiliği içimizde yok ettiğimiz takdirde gençliğin rolünü daha iyi oluşturur ve Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlarız. Gençler kendilerini bir hedefe kilitlerse hiçbir güç karşısında duramaz.”

Kurdistan’ın doğasının her yönden zengin olduğunu ve Türk devletin doğa katliamı ile Kurdistan’a sistematik yıkım yaşattığını dile getiren Siyasetçi Aral, “Kürdistan’a bu zenginliklerden dolayı saldıran düşman, kişiyi toprağından ve kültüründen koparmak için birçok kirli politika yürütmektedir. Önder Apo’nun yaratmış olduğu Demokratik, Ekolojik ve Kadın Özgürlükçü paradigma, tüm bunlara karşı bir çözümdür” diyerek konuşmasını tamamladı.

Gazeteci Sefkan Kobanê ise Önder Apo’nun gençlik yıllarından itibaren yürüttüğü mücadele yaşantısından örneklemelerle,  Önder Apo’nun fikirleri ışığında mücadelenin geldiği aşamaları değerlendirdi. Özgürlük Hareketinin bir gençlik hareketi olarak gelişimi üzerinde duran Kobanê, Önder Apo’nun gençlere biçtiği rol ve misyon ile ilgili konuşma yaptı.

TekoJIN Üyesi Berjîn Zenda da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlük paradigması üzerine sunum yaptı.

UZUN YÜRÜYÜŞ PROGRAMI

Uzun Yürüyüş programı şöyle:

*16 Eylül Pazartesi günü Bielefeld merkez tren istasyonu önünde saat 08.00’te bir araya gelecek olan Kürdistanlı ve enternasyonalist gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik devam eden tecride yönelik basın açıklaması yapacak. Buradan başlayacak olan yürüyüş, kent merkezine doğru devam edecek. 18 km’lik yol yürüyüşten sonra akşam saatlerinde Kesselbrink meydanında son bulacak. Daha sonra Bielefeld DKTM’e geçecek olan Uzun Yürüyüş eylemcileri, burada “Jîna Emînî” konulu panelde buluşacak.

*17 Eylül Salı günü ise, saat 08.00’de Hamm tren istasyonunda toplanılacak. Eylemciler burada Şehir merkezine doğru 10 km yol aldıktan sonra Hamm tren istasyonu önünde 2. günü sonlandıracak. Akşam saatlerinde Dortmund Demokratik Kürt Toplum Merkezine geçerek bir moral gecesinde buluşacak.

*18 Eylül Çarşamba sabahı saat 08.00’da Dortmund merkezi tren istasyonu önünde toplanacak eylemciler, 18 km kent merkezinin en işlek caddelerinde gün boyu yürüyerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük içeren el bildirileri dağıtacak. Akşam saatlerinde Dortmund DKTM’de bir anmada buluşacaklar.

*19 Eylül Perşembe sabahı saat 08.00’da Almanya’nın Essen merkezi tren istasyonu önünde bulunan Hirschlandplatz meydanında toplanılacak ve 17 km boyunca kent merkezinden Essen Demokratik Kürt Toplum Merkezine doğru yürüyüşe geçilecek. Akşam saatlerinde ise, DKTM’de “Gençliğin rolü ve nasıl yaşamalı” konulu bir panelde tekrar bir araya gelinecek.

*20 Eylül Cuma sabahı saat 09:00 sıralarında eylemciler, Duisburg kent merkezinin en işlek caddesi Marxloh-Pollman’da toplanacak ve 19 km boyunca şehir içinde gün boyu yürüyecek. Özgürlük yürüyüşçüleri akşam Duisburg merkezi tren istasyonu (Hauptbahnhof) önünde yürüyüşün son gününü sonlandırarak Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezine geçecek. Son günün akşamında ise Duisburg DKTM’de Kürt sanatçılardan Hozan Şemdin ve Rêber Serhed’în katılımıyla bir kültür programı gerçekleştirilecek.

*21 Eylül cumartesi sabahı saat 07:00’da Frankfurt Rebstockpark meydanında düzenlenecek 34’üncü Uluslararası Kürt Kültür Festivaline doğru yola çıkacaklar.