15 Şubat komplosu Aarau'da protesto edildi

15 Şubat komplosunu Aarau'da protesto eden eylemciler, “12 Şubat'ta 'Önder Apo'nun özgürlüğünü haykırmak için Strasbourg'a akacağız” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat 1999'da gerçekleştirilen uluslararası komplonun yıl dönümüne günler kala İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar, hem uluslararası komployu kınamak hem de özgürlüğünün sağlanması taleplerinin karşılanması için eylemlerini sürdürüyor.

Aarau kentinde bugün düzenlenen mitingde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecride dikkat çekilirken, uluslararası devletlerin denetiminde gerçekleşen 15 Şubat komplosu protesto edildi.

Kürdistanlılar ve dostları, Bahnhofplatz’da Rojbîn Kadın Meclisi'nin çağrısıyla 18.30'da bir araya geldi.

TJK-E üyesi Asmin Engin, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitlerini anarak başladığı konuşmasında, bundan 23 yıl önce uluslararası bir komployla tutsak edilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının iradesinin teslim alınmak istendiğini söyledi.

Engin, “Bu komplo, en ağır tecrit koşulları altında Önder Apo'nun yaratmış olduğu özgürlük paradigmasıyla boşa çıkarılmıştır” diyerek şöyle devam etti:

'Önder Apo en ağır tecrit koşullarında dahi yaratmış olduğu ve bugün milyonları peşinden koşturan demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü toplum paradigmasıyla dünya halklarına örnek olmuştur.  Bugün Önder Apo'nun özgürlüğünü talep etmek sadece Kürt halkının değil dünya halklarının yegane talebi haline gelmiştir.  Bu gerçeği görerek halkların barış umudunu hedef alan komplocu güçler ve ortaklarının komployu sürdürme çabasına karşı bulunduğumuz her yerde Önder Apo'nun özgürlüğünü savunmaktan geri adım atmayacağız. Bugün Medya Savunma Alanları'nda gerilların sürdürdüğü direnişi ve Kürt halkının bu direnişe olan inancıyla komplocu güçleri boşa çıkararak Önderliğimizi özgürleştireceğiz.”

Aarau Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Emrullah Bingül ise, yarın  Fransa'nın Strasbourg kentinde yapılacak olan eylemde tüm meclis yapısıyla hazır olacaklarını söyledi.

Strasbourg'taki yürüyüş ve mitinge katılım çağrısını yineleyen Bingül'ün konuşmasının ardından Almanca bildiri okundu.

Eylem uzun süre atılan 'Dem dema Azadiyê ye' hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla sonlandırıldı.

12 Şubat günü Strasbourg’da gerçekleştirilecek kitlesel yürüyüş için, yarın İsviçre'nin onlarca merkezinde, Demokratik Kürt Toplum Merkezleri önünde otobüsler kalkacak.