4 Nisan Strasbourg ve Mulhouse’da kutlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü Fransa’nın Strasbourg ve Mulhouse kentlerinde kutlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde kutlama düzenlendi. 25 Haziran 2012 tarihinde Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Strasbourg’da bulunan Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada başlatılan Özgürlük Nöbeti’nde düzenlenen kutlamada, Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının yeniden doğuşunu ifade ettiği belirtildi.

'ABDULLAH ÖCALAN'IN DOĞUŞU, KÜRTLERİN YENİDEN UYANIŞIDIR'

Nöbeti 563. haftasında devralan Bern Demokratik Kurdistanlılar Toplum Merkezi üyesi Naile Gümüşten, "Önder Apo’nun doğum günü aynı zamanda özgür kadın mücadelesinin de doğuşudur” dedi. Gümüşten, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması için mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

Strasbourg Zîn Kadın İnisiyatifi üyesi Helena Dersim ise Abdullah Öcalan’ın doğum gününün kimliğini, kültürünü unutmaya yüz tutmuş bir halkın yeniden uyanışını ifade ettiğini belirtti. Dersim, “Çünkü Önder Apo Kürt halkının kendisini yeniden keşfetmesinin, mücadele etmesinin bilinci ve yolunu açığa çıkarmıştır”dedi.

Hafta sonu yapılan Strasbourg Halk Meclisi Olağan Kongresi’nde eşbaşkanlığa seçilen Fikret Çelik ise Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının doğuşunu kutladıklarını belirterek, Strasbourg’da yaşayan yurtseverler olarak Önderliklerinin özgürleşinceye kadar mücadelerinin devam edeceğini belirtti.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbet Eylemi’nin koordinasyonunu sürdüren Zülfü Bingöl ise “Önder Apo’nun doğum günü diriliş ve mücadelemizin ortaya çıkmasının müjdesidir” dedi.

MULHOUSE

Fransa’nın birçok kentinde düzenlenen kutlamaların bir diğer adresi ise Mulhouse oldu. DKTM Mulhouse’de düzenlenen kutlama etkinliğinde, Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’ın Kürt halkının toprak altından uyanışını simgelediği vurgulandı. Etkinliklerde çocuklara hediyeler dağıldı. Etkinlik “Bijî Serok Apo” sloganları ve govendlerle sona erdi.

Diğer taraftan 11 yıldır Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt halkı ve dostlarının sürdürdüğü eylem 563. haftasına girdi. Eylemi yeni haftasında İsviçre’nin Bern Halk Meclisi’nden Naile Gümüşten, Tahsin Türk ve Fırat Aksu sürdürüyor.

Öte yandan Strasbourg Halk Meclisi 12. Olağan Kongresi’ni düzenledi. Hafta sonunda Strasbourg Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede yeni yönetim belirlendi.