9 Ekim Komplosuna karşı Paris’te yürüyüş

Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde Uluslararası Komplo protestolarına start veren Kürdistanlılar ve dostları, yarın Republique meydanında yapılacak kitlesel eylem için çağrı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999’da Türk devletine teslim edilmesiyle sonuçlanan Uluslararası Komplo’nun başlangıç tarihi olan 9 Ekim 1998 vesilesiyle Avrupa’da yarından itibaren protesto gösterileri düzenlenecek.

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, protestoları geceden başlattı.

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ile Villiers-Le-Bel Halk Meclisi’nin çağrısıyla banliyö istasyonu önünde toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve dostları, sık sık attıkları “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabê” ve “Bi can bi xwîn em bi te re ne ey Serok” sloganlari eşliğinde Villiers Le Bel Kürt Kültür Evi’ne kadar yürüdü. 

Yürüyüş sonrası çağrıcılar adına açıklama yapan Xezal Sor, “24 yıl önce Önderliğimize yapılan komplo, bugün katliamlarla devam ediyor. Sonucu ne olursa olsun Önderliğimizin izinden gitmeye, onun mücadelesini büyütmeye ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayana dek, bulunduğumuz her alanda mücadelemizi büyüteceğiz” dedi. 

Açıklama, yarın saat 14.00’da Paris Republique” meydanında düzenlenecek olan merkezi yürüyüşe çağrı ile sona erdi.