İklim aktivistleri Trier’de yürüdü

Rheinland-Pfalz'da iklim aktivistleri tarafından gösteri ve mitingler gerçekleştirildi. Kürtlerin de katıldığı etkinliklerde Türk devletinin Kurdistan’a yönelik saldırıları da kınandı.

Almanya’nın Rheinland-Pfalz'da, iklim koruma hareketi "Fridays for Future" tarafından gösteri ve mitingler gerçekleştirildi.

Fridays for Future'ın en büyük eylemi öğleden sonra Mainz'da gerçekleşti. Koblenz, Trier, Ludwigshafen, Kaiserslautern, Landau, Simmern ve Altenkirchen'de de gösteriler ve mitingler düzenlendi.

Trier/Domfreihof'ta yaklaşık 400 kişi bir araya geldi ve şehir merkezinde yürüdü. Yürüyüşe Kurdistanlılar ve dostları da katıldı. Protestoda NATO’nun en büyük ortağı olan Türk devletinin, Almanya’nın verdiği silahlarla Medya Savunma Alanları, Rojava ve Şengal’e saldırdığı ifade edilerek, NATO ve Avrupa devletlerinin bunun karşısında seyirci kalması kınandı; “Savaş suçlarının sorumlusu sadece Türk devleti değil, “Avrupa ve NATO devletleridir de” denildi.

Yürüyüşte çevre koruma örgütleri adına da bir konuşma yapıldı. İklim adaleti için mücadele çağrısının yapıldığı eylemde, şunlar belirtildi: “Bugün Kurdistan'da, Türkiye'de, Suriye'de yaşanan doğal afetler ve çevremizin daha da tahrip edilmesi, bizi tekrar sokaklara indirdi. Birçoğumuz farklı ülkelerden geliyoruz, farklı bir dil konuşuyoruz, farklı bir etnik gruba veya dine mensubuz ama hepimiz buradayız. Çünkü tek bir dünya gezegeni olduğunun, tek bir gelecek olduğunun ve istediğimizin de bu olduğunun farkındayız. İçinde doğa ile uyum ve doğa pahasına değil!
Parlamentolardan veya herhangi bir sözleşmeden iklim adaleti bekleyemeyeceğimizi kabul ettiğimiz için buradayız. İklim adaleti için mücadele edilmelidir, çünkü iktidardakiler çevremizi korumaya yeterince istekli değiller.”