ICTU Küresel Dayanışma Yaz Okulunda Abdullah Öcalan'a Özgürlük Kampanyası

İrlanda İşçi Sendikalar Kongresi (ICTU) tarafından 8-9 Eylül tarihlerinde yapılan iki günlük konferansına "Abdullah Öcalan'a Özgürlük - Kürdistan'da Barış" Uluslararası İnisiyatifi katıldı.

Kongre Başkanı Kevin Callinan'ın açılış konuşmasının ardından, iklim adaleti, Kolombiya'da sosyal adalet, Filistin'e destek ve Kürt mücadelesine destek gibi geniş bir yelpazedeki konular tartışmaya açıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a Özgürlük kampanyası kapsamında, Türkiye'deki insan hakları krizinin ve özellikle Abdullah Öcalan'ın durumunun ciddiyetini daha da vurgulamak amacıyla bir çalıştay düzenlendi. Çalıştay sırasında Uluslararası İnisiyatif sözcüsü Öcalan'ın özgürlüğünün Kürt halkının özgürlüğüyle olduğu kadar "her birinizin" özgürlüğüyle de bağlantılı olduğunu vurguladı. Çalıştayda Kürt Halk Önderi'nin paradigması sadece Ortadoğu'daki Kürt sorununa çözüm bulmakla sınırlı kalmayıp İrlanda ülkesi ve tüm dünyadaki çatışma ve sorunlarda da dikkate alınması gereken bir paradigma olarak tartışıldı.

Bu çalıştayın bir sonucu olarak Uluslararası İnisiyatif, baskı ve sömürgeleştirmeye karşı ortak mücadelede İrlanda sendikalarıyla güçlendirilmiş ve sürekli gelişen bir işbirliğini güçlendirmeye devam edecektir. Çalıştayda, sömürge konumları nedeniyle hem İrlandalıların hem de Kürtlerin birbirlerinin mücadelesine aşina oldukları ve birlikten güç doğduğu vurgulandı.