İsviçre İklim Grevi: Rojava hava sahası Türk devletine kapatılsın

İsviçre İklim Grevi İnisiyatifi, Rojava'nın hava sahasına kapatılması çağrısını destekledikleri açıklandı. Açıklamada "Rojava halkıyla dayanışma içindeyiz" denildi.

İsviçre İklim Grevi (Klimastreik Schweiz) tarafından yapılan açıklamada 10 yıldır Kuzey-Doğu Suriye'de yaşayan halkın taban demokrasisini, kadın özgürlüğü ve sosyal ekoloji değerlerlerini esas alarak kendi kendini yöneten bir bölge inşa ettiğine vurgu yapılarak şunlar belirtildi: 

"Rojava Devrimi'nin kazanımları başından beri baskı altındadır. Sözde İslam Devleti - DAİŞ'e karşı mücadele veren Rojava bugün Türkiye'nin çeşitli saldırılarıyla işgallere uğramaktadır. Bölgeye yönelik  ekonomik bir boykotta söz konusu. 

2019'daki son büyük askeri operasyondan bu yana, Türkiye'nin Rojava'ya karşı savaşı stratejisi değişti. Drone ve topçu atışları ile yapılan düzenli saldırılar, yerini kara operasyonlarına bıraktı. Buradaki esas amaç bölge nüfusunu yıpratarak bölgeyi boşaltmaktır.

Rojava'ya yönelik bu saldırılar sivil halk için korkunç sonuçlar doğurmaktadır. 18 Ağustos'ta Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen kız çocukları için bir eğitim merkezine yönelik Türk insansız hava aracının saldırısı sonucu 5 çocuk öldü. 

Bu saldırıyı kınayan ABD  aynı zamanda bölge üzerinde hava egemenliğine de sahip. Bu nedenle bu saldırılara izin veriliyor. Bu saldırılara karşı  Rojava üzerinde uçuşa yasak bölge edilmesi talebi var. Ve biz bu talebi destekliyoruz."