İsviçre’deki 3 günlük yürüyüş sona erdi

"Werin Cenga Azadiyê" hamlesi kapsamında İsviçre’de 3 gündür yürüyen gençler, başkent Bern’de yaptıkları etkinlikle eylemlerini tamamladı.

Gençlik hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde "Werin Cenga Azadiyê" hamlesi kapsamında İsviçre’nin Solothurn kentinde başlayan ve 3 gün süren uzun yürüyüş, bugünkü Schüpfen kasabasında başlayıp Zollikofen kasabasında sona erdi. 

Yürüyüşün 3. günü için sabah 11.00’de Schüpfen kasabasında bir araya gelen yürüyüşçüler, pankart, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve PKK flamalarıyla yürüyüşe başladı. Yağmur altında sloganlar eşliğinde türküler söyleyen yürüyüşçüler, Zollikofen’a ulaştığında bir basın açıklamasıyla eylemlerini sonlandırdı.

1 HAZİRAN HAMLESİ SELAMLANDI

Yürüyüşün sonunda araçlarla Bern Demokratik Kürt Kültür Merkezi’ne geçen gençler burada bir seminer düzenledi.

1 Haziran hamlesinin anlatıldığı seminerde konuşan TekoJIN üyesi Berivan Laleş,

önce 3 günlük yürüyüşe katılanları kutladı.

Laleş, işgal saldırılarına değinen Laleş, “Bizi bugün yürüten irade, 1 Haziran hamlesinde yaşamlarını feda eden tüm şehitleri, Erdal, Adıl, Nûdaların şahsında anıyoruz. Bugün yine Kürt Özgürlük Mücadelesine bir ihanet dayatılıyor. Bu ihanet ve imha çizgisine karşı mücadele etmek zorundayız. Özellikle Avrupa’da yaşayan halkımız savaş politikasına göre kendini örgütlemelidir. Rêber Apo, siyasi soykırım kıskacındaki Kürt’ü tanımladı. İşgalci devlet kimliğimizi, kültürümüzü yok etmek istiyor. Buna karşı herkes mücadeleyi yükseltmeli. En büyük aşk Kürdistan için mücadele etmektir. Özgürlük savaşı vermek en büyük aşktır. Önderliğimizin ortaya koyduğu fikirlerin yaşam bulması için her alanda kendimizi örgütlemeliyiz. Kürt dostları içimize gelip özgürlüğü yaşamak istiyor. Avrupa’da insanlar umudunu kaybedip yaşamlarına son veriyorlar. Bir genç neden umudunu yitirir? Biz artık bu köle yaşamı kabul etmemeliyiz. Herkes yaşıyor ama nasıl bir yaşamı yaşıyor; bunu bilince çıkarmak gerekiyor. Önderlik önümüze güzel bir yaşamın nasılını ortaya koymuştur” dedi.

“İhanete bulaşanın onurunu, haysiyet ve şerefini yitirdiğini sözlerine ekleyen Berivan Laleş, “Hiçbir Kürt, Şengal’i Kobanê’yi unutmamalıdır. Eğer unutursa kendini kaybeder. Gerilla şu an bütün saldırılara karşı direniyor. Gerilla, Önderliğin paradigmasına olan inancıyla direniyor. Onun için her zaman Önderliğe sahip çıkacağız” dedi. 

Seminer sonrası müzik dinletisi sunuldu.