İsviçre gazetesinde 'Öcalan'a özgürlük' ilanı

İsviçre'de haftalık yayınlanan yaklaşık 104 bin tirajlı köklü gazetelerinden WOZ, bu haftaki sayısında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talep eden bir ilana yer verdi.

Woz gazetesinin bu haftaki sayısında yer alan ilanda, mutlak tecrit koşulları altında bile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın hayatını barış, demokrasi ve Kürt sorununun çözümüne adadığına vurgu yapıldı.

İlanda şu ifadelere yer verildi:

“15 Şubat 1999'da PKK'nin kurucusu Abdullah Öcalan Kenya'nın başkenti Nairobi'den Türkiye kaçırıldı. O zamandan beri Öcalan ağır bir tecrit altında İmralı cezaevinde tutulmaktadır. Öte yandan Öcalan'ın kendisi, hayatını barış, demokrasi ve Kürt sorununun çözümüne adamıştır. Abdullah Öcalan, uzun süredir Türk devleti ile devam eden çatışma sürecinde çok sayıda yapıcı çözümler öneren tek taraflı ateşkes ilan etmiştir. İmralı cezaevinde tutulduğu süreç içerisinde 2012-2015 tarihleri arasında ki süreçte Ortadoğu'da kalıcı barış ve demokrasi umudu olmuştur.

Öcalan sadece etkili bir siyasi şahsiyet değil, aynı zamanda Kürt sorununun barışçıl çözümünü savunan bir lider ve tüm bölgenin demokratikleşmesi için rol oynayabilecek siyasi bir aktördür. Öcalan, şu anda Rojava'da geliştirilen demokratik konfederalizm projesinin yaratıcısı olmakla beraber kaos ve krizli bölge için demokratik ve barışçıl çözümü sembolize etmektedir.

Ortadoğu'daki mevcut kaos ve krizin tırmanmasının arka planında Türk devletinin olduğu bilinirken, ancak şuna inanıyoruz ki bu kaosun çözümünde Abdullah Öcalan büyük etkisi olacaktır. Bunun için Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsakların özgürlüklerine kavuşmaları büyük bir anlam ve katkı sağlayacaktır.”