İsviçreli parlamenter: Kürtlere karşı savaşı durdurun

“Kürtlere karşı bu savaşı durdurun” çağrısıyla sanal medya hesaplarından videolu çağrı yayınlayan İsviçreli parlamenter Fabian Molina, Bern hükümetinden Erdoğan ve çevresine yönelik yaptırım kararı almasını istedi.

İsviçre’de Sosyalist Parti’nin Ulusal Parlamento Milletvekili Fabian Molina, Türk devletinin Rojava Kürdistanı ile Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarının son bulması için sanal medya hesapları üzerinden videolu mesaj yayınladı.

Aynı zamanda Sosyalist Parti’nin Dış İlişkiler Sözcüsü olan Molina, Rusya’nın Ukrayna’ya dönük savaşına karşı uluslararası kamuoyunun sergilediği duyarlığın Kürtlere yönelik savaşa gösterilmediğine vurgu yaparak, Bern hükümetine şu çağrıda bulundu:

“Sen bu videoyu izlediğin anlarda Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuzey Irak’ta ve Kuzey Suriye’de iki kanlı savaşı yürütüyor. Ukrayna’daki savaşa büyük bir tepki ve dayanışma içinde karşılık veren uluslararası kamuoyu bu iki savaşı unutmuş durumda. Bundan dolayı İsviçre, bu savaşı yürüten Erdoğan ve çevresine yönelik yaptırım kararları almalı. Lakin İsviçre’nin uluslararası hukuku koruması ve bu hukukun gereklerini yerine getirmesi her zaman önemli olmuştur. Kürtlere karşı bu savaşı durdurun.”