İtalya’da Kürtlerden diplomasi trafiği ve bir dizi eylem

İtalya’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsakların özgürlüğü, PKK’nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılması amacıyla birçok belediye ile görüşmeler yapıldı ve yürüyüşe çağrı afişleri asıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 23’üncü yıldönümü dolayısıyla İtalya’da diplomasi trafiği yaşandı.

Kürdistan Enformasyon Bürosu öncülüğündeki bir heyet, Roma, Montova ve Cenova belediyeleri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerde sözkonusu belediyelerden Kürt Halk Önderi’ne onursal vatandaşlık verilmesi istenirken, başta Aysel Tuğluk ve diğer hasta tutsakların durumuna da dikkat çekildi.

Sivil toplum örgütleri ve sendikalarla da görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler sırasında Abdullah Öcalan’a özgürlük kampanyasına destek talep edildi.

Roma ve Montova’da Avrupa Birliği’nin PKK’yi “terörist örgütler” listesinden çıkarması için imza stantları kurulurken, 12 Şubat’ta uluslararası komployu protesto yürüyüşüne çağrı için Roma ve Milano’da afişleme yapıldı.

Ayrıca bir reklam aracı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın büyük bir posteri ile 11 Şubat’a kadar Roma sokaklarında dolaşarak, kent sakinlerinin yürüyüşe davet edecek.