Özgürlük Nöbeti Êzidî kadınlarda

Özgürlük Nöbeti’ni 537. haftasında devralan SMJÊ aktivistlerinden Fikriye Ferho, ağırlaştırılmış tecrit karşısında sessizliklerini koruyan uluslararası kurumları eleştirerek, Kürt Halk Önderi özgürlüğüne kavuşuncaya dek alanlarda olacaklarını vurguladı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 537. haftasına girdi.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden ve her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi, yeni haftasında Êzidî Kadın Meclisleri Çatı Örgütü (Sîwana Meclîsa Jinên Êzidî-SMJÊ) aktivistleri devraldı. 

Grupta Fikriye Ferho, Zübeyde Xebat, Zero Kivağî, Sosin Kartal ve Ayhan İğrek yer alıyor.

Grup adına konuşan Fikriye Ferho, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanmasının öncelikli görevlerinden olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sîwana Meclîsa Jinên Êzidî üyeleri olarak Almanya’dan katıldı. Nöbeti devralalı iki gün oluyor. Êzidî kadınlar olarak Rêber Apo’nun özgürlüğünü temel görevimiz olarak görüyoruz. Biz Önderliğimizin fikir ve düşünceleriyle özgürlüğümüze kavuştuk. Önderliğe sahip çıkmak görevimizdir. Önderliğimiz üzerindeki tecridi şiddetle kınıyoruz. Rêber Apo özgür olana dek alanlarda olacağız ve direneceğiz.”

Kürt Halk Önderi’nden bir yıldan fazla bir süreden beridir haber alamadıklarını hatırlatan Fikriye Ferho, “İnsan haklarını koruduğunu söyleyen kurum ve kuruluşlar nerede? Neden bu kurumlar ağırlaştırılmış tecrit karşısında sessizler?” diyerek uluslararası kurumlara seslenirken, önderleri Abdullah Öcalan  fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar alanlarda olacaklarını ve mücadele edeceklerinin altını çizdi.