Özgürlük Nöbeti’ni Salzgitter DKTM üyeleri devraldı

Strasbourg’da 11. yılında devam eden Özgürlük Nöbeti’ni devralan Salzgitter DKTM üyeleri, Kürt Halk Önderi'nin özgürleştirilmesi amacıyla yapılan eylemin bütün insanlık için olduğunu belirterek, herkesi görevini yerine getirmeye çağırdı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti, 535.haftasında devam ediyor.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden ve her haftasını Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi yeni haftasında Almanya’nın Salzgitter Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) üyeleri devraldı.

Grupta Demhat Atman, Yusuf Bilici ve Vedat Satır yer alıyor.

Grup adına konuşan Demhat Atman şunları belirtti: “Bugün burada olmaktan dolayı mutluyuz, bir yandan da üzüntülüyüz; çünkü Önderlik 23 yıldır tecrit altındadır, 3 yıldır kendisiyle görüşme yapılamıyor. 12 yıldır Özgürlük Nöbeti tutuluyor. Dünya, Kürtlerin iradesi karşısında şaşkına dönmüştür. Umudumuz her zaman büyük. Önderliğimizi kısa bir zamanda özgürleştireceğimize inanıyoruz, işgalci devletlere büyük cevap vereceğiz. Önderlik bugün fikirleriyle, ideolojisiyle Kürdistan ve Ortadoğu’da en sağlam zincirleri kırmıştır. Avrupalı birçok gencin Önderliğin fikirleriyle özgürleştirdiğini görüyoruz. Özgürlük Nöbeti eylemi bütün insanlık içindir. Bütün insanlığın Önderlik için ayağa kalkması gerekiyor. Önderlik için ne yapsak azdır.”

Atman, ayrıca Rojava’ya yönelik işgal savaşını, çocukların katledilmesini, gerillaya karşı kimyasal kullanımını kınadı.