'Özgürlük Yolcuları' Düsseldorf’ta

Enternasyonalist ve Kürt gençlerin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 4 gün önce Dortmund’da start verdiği yürüyüş, yarın Köln’de sonlanıyor. 15 km’lik yolculuk ardından Düsseldorf'a ulaşan eylemciler, anma etkinliği gerçekleştirdi.

Almanya, İsviçre, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Bolivya gibi ülkelerden 40’a yakın enternasyonalist ve 200’e yakın Kurdistanlı gencin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için düzenledikleri yürüyüş, 4’üncü gününde.

Yürüyüşün 4’üncü günü Neuss’da bir araya gelen gençler, Düsseldorf Haftstrasse’ye kadar yürüdü.

15 km’lik yolculuk boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve Kurdistan’ın özgürlüğünü haykıran sloganlar atan gençler, Kurdistan Özgürlük Gerillalarının direnişini de selamladı. Dağıtılan bildirilerle de İmralı tecridine dikkat çekildi. Eylemciler, mola verdikleri noktalarda halay çekti.

ÖZGÜRLÜK ŞEHİTLERİ ANILDI

Eylemciler daha sonra Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırısında şehit düşen Berxwedan Çiyager şahsında, Vejîn Jiyan, Seher Deniz, Azad Şergeş, Tavîn Tekoşîn, Elefteria Hambi, Xebat Kop, Zana Rojda, Şehit Delîl Çiyager, Dîdar Harûn ve  Şehit Çekdar Canfeda Med için anma etkinliği gerçekleştirdi.

Anmanın gerçekleştiği salona, cenazesi ailesine bir kargo kutusunda teslim edilen şehit Tolhildan Tekman’ın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve birçok şehidin resmi asıldı. 

'DÜŞMAN AYNI DÜŞMAN AMA BİZ DAHA GÜÇLÜYÜZ VE BAŞARACAĞIZ'

Anmada şehit Tavîn Tekoşîn’in annesi Nazmiye Tekoşîn ve şehit Lecwan Munzur'un annesi Ayten Sünger birer konuşma yaptı. Şehit Tavîn'in de böyle bir yürüyüşe katıldığını söyleyen Nazmiye Tekoşîn, devamla; "18 yaşında gülerek gitti Kurdistan dağlarına. Kurdistan dağlarında yoldaşlık, eğitim, yaşam bambaşka bir şeydi onun için. Bu yüzden yönünü Kurdistan dağlarına çevirdi ve oradaki yoldaşlarıyla birlikte mücadele edip şehitler kervanına katıldı. Nerede olursak olalım kendimize, değerlerimize, şehitlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Düşmanın farkına varmamız lazım. Şêx Saîdlerden, Seyîd Rizalardan bu düşman aynı düşmandır ama biz çok daha güçlü, çok daha büyüğüz. Ve başaracağız. Bizler yurtseveriz, şehitlerimiz ise gerçek fedailerdir. Ben tüm şehitlerimizle gurur duyuyorum “Şehîd Namirin" diye konuştu. 

Ayten Sünger de şehitler sayesinde gün geçtikçe zafere yaklaştıklarını belirterek, şunları ekledi: "Koca bir tarihi üç beş kelime ile anlatamam ama şunu biliyorum ki biz onurlu, şerefli bir mücadeleye inanıyor ve bu uğurda canlarımızı veriyoruz. Şehitlerimiz gözümüzün nurudur. Şehitlerimiz ışığımızdır; şehîd namirin! 

Etkinlik, konuşmalar sonrası şehitlere dair sinevizyon gösterimi ile sona erdi. 

YARIN ‘ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ’NÜN SON GÜNÜ

 Yürüyüşün son etabı yarın. 8 Eylül'de Köln’den Mülheim kent merkezine yürüyecek gençler, eylemi burada sonlandıracak.