Özgürlük Yürüyüşü 3. gününde Colmar‘da başladı

Yüzlerce Kürt gencinin ve yurtsever halkın katılımı ile Uzun Yürüyüş eylemi üçüncü gününde Colmar‘da başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 20 yılı aşkın süredir gerçekleştirilen Uzun Yürüyüş-Meşa Dirêj eylemi bu yıl Fransa‘nın Sierentz kentinden başlayıp Strasbourg kentinde sona erecek.

Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999’da düzenlenen uluslararası komplonun 23’üncü yıl dönümü dolayısıyla komployu protesto etmek için Fransa‘da başlatılan Uzun Yürüyüş yüzlerce gencin katılımı ile sürüyor.

İki gündür yürüyen gençler polis provokasyonuna rağmen direndi ve eylemlerine devam etti.

İki gününü geride bırakan Uzun Yürüyüş eylemine Fransız halkı tarafından da yoğun ilgi gösterildi.

Colmar‘da toplanmaya başlayan kitle, yürüyüşüne saat 11.00‘da başladı. Uzun Yürüyüş eyleminde, Fransızca "Apocu Gençliğin İradesiyle Rêber Apo‘yu Özgürleştireceğiz“ pankartı ve Abdullah Öcalan‘ın İngilizce, Fransızca ve Kürtçe sözlerinin yazılı olduğu dövizler yer aldı.

Uzun Yürüyüş eylemi boyunca, PKK‘nin terör örgütleri listesinden çıkarılması kampanyası kapsamında imzalar da toplanıyor.

Abdullah Öcalan‘ın özgürlüğü için posta kutularına ve arabalara "Önder Öcalan‘ın fiziki özgürlüğü neden sağlanmalıdır" konulıu bildiriler de dağıtılıyor.

Gençler Abdullah Öcalan‘ın resminin üzerinde olduğu ve "Werin Cenga Azadiyê“ yazan sarı, kırmızı ve yeşil renkli yeleklerle yürüyüşlerinde kortejler oluşturup yürüyüşlerini coşkuyla sürdürüyor.

İsviçre, Almanya, Fransa ve Avrupa‘nın farklı yerlerinden gençlerin katılımı günden güne artıyor.

Gençler bugün 16 kilometre yürüyecek.

Uzun Yürüyüş eylemi üçüncü gününde Colmar kentinden Ostheim kentine kadar sürdürülecek.