Şehit Dijwar Qamişlo için Stuttgart’ta anma

İşgalci Türk devletinin SİHA saldırısında şehit düşen İç Güvenlik Güçleri Komutanı Dijwar Qamişlo için Stuttgart’ta taziye ve anma gerçekleştirildi.

İşgalci Türk devletinin 3 Eylül’de Qamişlo’da Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen İç Güvenlik Güçleri Komutanı Dijwar Qamişlo (Metin Dinç) için Almanya’nın Stuttgart kentinde taziye ve anma etkinliği düzenlendi.

Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen taziye ve anmaya, Dijwar Qamişlo’nun ailesi ve dostları katıldı.

Anma bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Taziyeleri kabul eden Dijwar Qamişlo’nun ablası Nesrin Dinç bir konuşma yaparak, şehitlerine sahip çıkan katılımcıları selamladı. Nesrin Dinç, “Heval Dijwar benim kardeşimden ziyade arkadaşımdı. O hepimizin şehididir. Başta Başkan Apo ve mücadele arkadaşları olmak üzere siz Kurdistanlıların başı sağolsun” dedi.

Şehit Aileler Derneği temsilcisinin de bir konuşma yaptığı anma, “Şehîd Namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarının atılmasıyla son buldu.