GÖRÜNTÜLÜ

Şehit Tekîn Goyî için Zürih'te taziye ve anma

Taziyeleri kabul eden şehit komutan Tekîn Goyî’nin abisi Kemal Ünver, “Kurdistan özgür olana kadar şehitlerimize mücadelemizden bir adım bile geri atmayacağımızın sözünü veriyoruz” mesajını verdi.

İşgalci Türk devletinin 19 Ağustos günkü Qamişlo’ya saldırısı sonucunda şehit düşen 32 yıllık devrimci komutan Tekîn Goyî (İsmet Ünver) için İsviçre'nin Zürih kentinde taziye ve anma gerçekleştirildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde düzenlenen taziyeyi İsviçre'nin birçok merkezinden gelen yüzlerce Kürdistanlı ziyaret etti. Taziyeleri Tekîn Goyî’nin ailesi ve mücadele arkadaşları kabul etti.

Taziyelerin kabulü ardından anma yapıldı. Tekîn Goyî şahsında Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir  dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra şehidin abisi Kemal Ünver bir konuşma yaptı.

ŞEHİDİN ABİSİ: MÜCADELEDEN BİR ADIM BİLE GERİ ATMAYACAĞIZ

Kemal Ünver, tüm katılımcıları selamladıktan sonra şu konuşmayı yaptı: “Tekîn Goyî ilk şehidimiz değil son da olmayacaktır. Elbette bu mücadelede şehitler vermeye devam edeceğiz. Şehitlerimizin izinden mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ancak mücadele edersek özgür bir Kurdistan’ı kurabiliriz. Yurtsever bir aile olarak söz veriyoruz. Kanımızın son damlasına kadar PKK için, Önder Apo için bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Kurdistan özgür olana  kadar şehitlerimize mücadelemizden bir adım bile geri atmayacağımızın sözünü veriyoruz. Başta Tekîn Goyî olmak üzere bütün Kurdistan Şehitleri önünde saygıyla eğiliyorum ve inanıyorum ki yol arkadaşlarınız intikamınızı alacaktır."

Şehit Aile Kurumu (KOMAW) adına ise Numan İpek söz aldı. Şehitler Tekîn Goyî ve Orhan Cihat Bingöl şahsında bütün Kurdistan Devrim Şehitlerini saygıyla andığını ifade eden İpek, “Şehit Komutan Tekin Goyî, Kurdistan için, bizler için 32 yıl boyunca kanının son damlasına kadar savaştı. Onları her zaman anacağız. Önder Apo'nun da dediği gibi, her şehit bir felsefedir ve Kurdistan’ın bir tarihidir" dedi.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanı Cemal Özdemir de Tekin Goyî ve Orhan Cihat Bingöl’ü anarak, “Bu iki komutan; şehit Tekîn Goyî 32 yıl, Şehit Orhan Bingöl 33 yıl Kürt halkı için, özgür bir yaşam ve özgür bir kimlik için Kurdistan dağlarında mücadele ettiler. Avrupa’da yaşayan Kürtler olarak biz de, o arkadaşların hayali gerçek olana dek mücadelemize devam edeceğimize söz veriyoruz. Nerede olursak olalım, mücadelemizi sürdürüp şehitlerimize layık olalım" diye kaydetti.

Anmaya telefonla katılan Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, aileye taziyelerini sunarak konuşmasına başladı. Kartal şu konuşmayı yaptı:

"Heval Tekin, Heval Gulistan, Heval Orhan şahsında bütün Kurdistan Devrim Şehitlerine söz veriyoruz. Önder Apo’nun özgürlüğü, Kürt sorununun çözümü hamlemize başladık, devam ediyoruz ve sonuna kadar gideceğiz. 2025 yılında Kürt halkının kaderini değiştireceğiz. Artık Kürt halkının önderi zindanda değil özgür bir şekilde halkının içinde olacak. Kendi ellerimizle bunu başaracağız. Ancak bu şekilde şehitlerimize layık olabiliriz". 

Konuşmaların ardından Şehit Tekin Goyî’yi anlatan sinevizyon gösterildi. Anmada sık sık “Şehîd  Namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.