Şehit Xalil Şen Dresden’de anıldı

12 Şubat 2021’de uluslararası komploya karşı bedenini ateşe veren Halil Şen’in Abdullah Öcalan’a ve mücadeleye bağlılığını anlatan arkadaşları, “Halil arkadaşa sahip çıkmak özgürlük hareketine sahip çıkmakla, Önderliğe sahip çıkmakla mümkündür” dedi.

Geçtiğimiz yıl 12 Şubat günü uluslararası komploya karşı bedenini ateşe veren Halil Şen, Dresden Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde anıldı.
Şehit Halil Şen şahsında Kürdistan şehitleri için saygı duruşu ile başlayan anma programında öncelikle komploya karşı Dresden Parlamentosu önünde bedenini ateşe vermeden önce yazdığı mektubu okundu.

Ş. Halil Şen mektubunda, “İnsanlık önderi Serok Apo’ya karşı uluslararası komplonun 22. yılının günlerindeyiz. 23 yıla giriliyor, 15 Şubat 1999’da komploda yer alan bütün güçleri, işbirlikçileri nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Uluslararası komplocular ve işbirlikçilerine diyorum ki, insanlık yaşadığı müddetçe insanlık önderi güneşimiz Serok Apo, insanlık yolunu aydınlatacaktır. Bu da komploculara, işbirlikçilere ahd olsun.
Güneşimiz Serok Apo, 50 yıldır insanlığa yol gösteriyor ve aydınlatıyor, insanlığa sahip çıkıyor, sahip çıkmaya da devam edecektir. Onurlu özgürlük için bedel gereklidir, onurlu insanlar geçmişte bedel ödemiş, onurlu insan bundan sonra da bedel ödeyecek ve ödüyorlar.”

Şehit Halil’in yaşamı, özgürlük hareketine, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a bağlılığının anlatıldığı video gösterimi izlendi. Bu esnanda duygu dolu anlar yaşandı.

Daha sonra FED-KURD Eşbaşkanı Kerem Gök söz aldı.

KEREM GÖK: HALİL’E SAHİP ÇIKMAK ÖNDERLİĞE SAHİP ÇIKMAKLA OLUR

Uluslararası komploya ilişkin konuşan Kerem Gök, şehit Halil’in komplonun sadece bölgesel güçler ve faşist devletler tarafından gerçekleştirilmediğine, aynı zamanda başta NATO olmak üzere Almanya ve diğer uluslararası güçler ile devletlerin işbirliğinde gerçekleştirildiğine işaret ettiğini söyledi.
Devamında ise şunları ekledi: “Heval Halil, “Serok Apo insanlığın yol göstericisidir, insanlık önderidir. Neden Avrupa devletleri Serok Apo ve Kürtlere saldırıyor?” sorusunu sormuştu mektubunda. Halil arkadaşa sahip çıkmak ancak özgürlük hareketine sahip çıkmakla, Önderliğe sahip çıkmakla mümkündür” ifadelerini kullandı.

ÇEKDAR BOTAN: EYLEME GÜLEREK GİTTİ
Şehit Halil’in çalışma arkadaşlarından Çekdar Botan ise, “Tarihin hiçbir döneminde bir insanın ölüme giderken gülerek gittiği görülmemiştir. Elinde benzin bidonu olduğunu gören arkadaşlar var ve onun nasıl gülerek eyleme gittiğini görmüştür. Aslında önemli olan hissetmektir” dedi.

Alman enternasyonalistler ise Şehit Halil Şen için yaptıkları açıklamada, onun yaşam çizgisine atıf yaparak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için bedenini ateşe verdiğini, Abdullah Öcalan’ın  1999’dan beri hukuksuzca bir tecrit altında olduğunu hatırlattı. Enternasyonalistler konuşmalarını “Die Zeit ist gekommen, Freiheit für Öcalan”, “Şehîd namirin”, “Bijî Serok Apo” sloganları ile sonlandırdı.
Dresden Uta Kadın Meclisi de şehit Halil adına köşe açtı. Köşede şehidin farklı tarihlerde kullandığı tespihi, egali ve okuduğu kitapları sergilendi.