Şengal’e saldırı Saarbrücken’de protesto edildi

Türk devletinin bir dede ile torununun katliyle sonuçlanan Şengal’e yönelik SİHA saldırısı Saarbrücken’de yapılan bir mitingle protesto edildi.

Almanya’nın Saarbrücken kentinde faşist Türk devletinin sabah saatlerinde insansız hava aracı (SİHA) ile Şengal’de bir kırtasiyeyi ve Sinunê Halk Meclisi’ni hedef alarak bombalamasını protesto etti.

Akşam 19.00’da Reingalerie önünde bir miting düzenleyen Kürdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırılarını kınadı. Almanca yapılan konuşmalarda, “Faşist Türk devleti yine Şengal’e saldırdı, 10 yaşındaki çocuk ile dedesini şehit etti. Biz Türk devletine yardım eden ihanetçileri çok iyi biliyoruz. DAİŞ geldiğinde tek mermi atmadan kaçan 5 bin KDP’linin Şengal’i nasıl DAİŞ’in eline terkettiklerini iyi biliyoruz. 13 PKK gerillasının Şengal halkını kurtarması KDP’nin zoruna gitti. Çünkü KDP, DAİŞ ile işbirliği halindeydi. Êzidî halkını bitiremediler. Dün olduğu gibi Şengal bugün de direnecek” denildi.

Miting, “Bijî berxwedana Şengalê”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bimre AKP-MHP” ve “Bimre xiyaneta PDK” sloganlarıyla sona erdi.