GÖRÜNTÜLÜ

Aarau Abdullah Öcalan için etkinlik

Aarau’da kurulan stantla İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemi teşhir edildi. Standı ziyaret eden Grüne Milletvekili Marcus Dietschi tecridin bir an önce son bulması gerektiğini belirtti.

İsviçre’nin Aarau kent merkezinde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamle komitesi tarafından stant kuruldu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları ve fotoğraflarıyla donatılan stantta, Abdullah Öcalan’ın kitapları ve İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemini anlatan broşürler yer aldı.

Yüzlerce bildirinin dağıtıldığı standa halk yoğun ilgi gösterdi. 

GRÜNE MİLLETVEKİLİ’NDEN ZİYARET

Yeşiller (Grüne) Partisi Milletvekili Marcus Dietschi de standı ziyaret ederek tecridin bir an önce son bulması gerektiğini söyledi.

Kürtlerin dört parça Kürdistan’da özgürlüğün mümkün olabileceğini göstermesinin etkileyici olduğunu söyleyen Dietschi, “Abdullah Öcalan tam da bu sebepten dolayı yıllardır cezaevinde ve bu yüzden tecride maruz bırakılıyor. Bu tecrit bir an önce son bulmalıdır. Batı Avrupa’nın Kürtlerin özgürlüğünü ve tecridi ciddi bir şekilde ele alması gerekiyor. Aynı zamanda Kürtlerin Ortadoğu’da verdikleri mücadele ve direnişi desteklememiz gerekiyor” diye konuştu. 

‘TECRİT HUKUK İHLALİDİR’ 

Saat 13.00’dan 17.00’a kadar süren stant çalışması basın açıklamasıyla sona erdi. Hamle komitesi adına yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dünya çapında milyonlarca Kürt’ün “irademdir” diyerek sahip çıktığı siyasi bir lider olduğu ifade edildi. Dört yıla yakın bir süredir mutlak iletişimsizlik hali yaşandığına işaret edilen açıklamada, “Dış dünyayla hiçbir bağlantısı yok. İmralı’daki tecrit, Türk hukukunun ve uluslararası hukukun açık bir ihlalidir” denildi. 

‘FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMALIDIR’

Açıklamada, tecrit politikasının derhal son bulması gerektiği vurgulanarak, “Önderliğimizin avukatları ve ailesiyle görüşme olanağı sağlanmalıdır. Önderliğimizin Kürt sorununun çözümünde kilit rol aldığını aklı başında olan herkes biliyor. Kürt sorununa adil ve demokratik siyasi çözüm arayışında rol oynayabilmesi için olanak sağlanmalı ve fiziken özgür olmalıdır” denildi. 

Açıklamanın ardından kitle, “Bijî Serok Apo” ve “Es lebe Öcalan” sloganları attı.