'Abdullah Öcalan’a Özgürlük' eylemi 3. haftasında

“Özgürlük Kazanacaktır; Abdullah Öcalan İçin Harekete Geç” eylemini 3. haftasında yeni grup devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesi kapsamında Strasbourg'da 1 Aralık’ta başlattığı eylem üçüncü haftasına girdi. 

“Özgürlük Kazanacaktır; Abdullah Öcalan İçin Harekete Geç” şiarıyla yapılan eylemi 13 Aralık Pazartesi sabahı Güney Almanya  FCK Bayer/Baden-Würtemberg Federasyonu bileşenleri devraldı.

Stuttgart, Heilbronn, Esslingen, Ludwigsburg, Reutlingen, Freiburg, Ulm, Bodensse, Forsheim ve Böblingen kentlerinde yaşayan 70 kişilik grup, eylemi devraldı.
Sabah saat 10:00'da eylem alanına gelen Kürdistanlılar saat 12:00 sıralarında basın açıklaması ile nöbet eylemini devraldıklarını duyurdu.

'TECRİDE KARŞI SABRIMIZ TAŞMIŞTIR!'

Daha sonra FCK Güney Almanya Eşbaşkanı Sait Öztürk bir konuşma yaptı. Öztürk, şunları söyledi:

"Avrupa’nın göbeğinde demokrasi kurumlarına sesleniyorum. İmralı Ada Hapishanesinde devam eden bu hukuksuzluğa, vahşete son verin. Milyonların iradesi olan Sayın Öcalan'a karşı bu sessizlik insan sabrının sınırlarını aşan bir noktaya gelmiştir. Avrupa kurumlarına,  CPT ve Avrupa Parlamentosu'na bir kez daha sesleniyoruz. CPT her ne kadar kararlar oluyor olsa da bu kararlar nedense söz konusu Kürt Halk Önderi olduğunda adeta bir görünmezlik halinde. Önder Öcalan özgür olana dek alanlardan kendimizi alıkoymayacağız. Bu bir insanlık sınavıdır . Avrupa medeniyetleri açısından üzülerek söylüyorum, siz bu insanlık sınavında kaldınız. Ama mücadelemiz devam edecek. Önder Apo özgür olana dek buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz."

NÖBET PLANLAMASI

"Öcalan'a Özgürlük Şiarıyla Hemen Harekete Geç" nöbet eyleminin planlaması şöyle:

"*14 Aralık Salı günü Almanya KON-MED'e bağlı her beş federasyonun eşbaşkanları yer alacak.

*15 Aralık Çarşamba günü, Güney Fransa'da yaşayan Kürdistanlılar devralacak.

*16 Aralık Perşembe günü, enternasyonalist aktivistler ve diplomatik çalışmalar yürüten karma bir grup eylemi devralacak.

*17 Aralık Cuma günü ise Almanya’nın Düsseldorf ve Köln çevresinde yaşayan Kürdistanlıların katılımı bekleniyor."