YENİLENDİ

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan yürüyüş 2’nci gününde

Kürdistanlı ve enternasyonalist gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Bielefeld’de başlattığı yürüyüş, 2. gününde Hamm’da devam ediyor.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Barış” hamlesi kapsamında Kürdistan gençlik hareketleri ve enternasyonalist gençler öncülüğünde Bielefeld’de başlatılan yürüyüş, 2. gününde.

Gençler, bugün Hamm kent merkezinde yürüyüşe başlamadan önce merkez tren istasyonu önünde halay çekerek, İmralı tecrit ve soykırım sistemini teşhir eden bildiri okudu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayıncaya ve özgür bir Kürdistan’a kavuşuncaya dek mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade eden gençlerin eylemi çevrede bulunanlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Eylemde, İmralı işkence, tecrit ve soykırım sistemine tabi tutulan Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin hazırlanan bildiriler çevredeki insanlara da dağıtıldı.  

Açıklama ardından “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları ile Hamm caddelerinde yürümeye başladı.

11 kilometrelik yürüyüş sonrasında yarın yürüyüşün devam edeceği Dortmund'a gelen eylemciler, topluca tiyatro etkinliğine katıldı. 

Uzun Yürüyüş’ün yarınki rotası ise Almanya’nın Dortmund kenti olacak. Cuma günü sonlanacak eyleme katılımın daha da artması bekleniyor.