GÖRÜNTÜLÜ

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Draguignan’da yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Draguignan’da düzenlenen yürüyüşte, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları da teşhir edildi.

Fransa'nın Draguignan kentinde İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemine karşı Ciwanên Kurdistanî en Fransa (CKF) öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi. Eylemde işgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırıları ve KDP’nin ihanetçi çizgisi lanetlendi.

Draguignan La Poste önünde başlayan ve valilik binasına kadar süren eylemde “Türk işgaline son” ve “Abdullah Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartlar ve üzerinde Abdullah Öcalan’ın resimlerinin bulunduğu flamalar taşındı; sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Önder Apo’ya Özgürlük” sloganları atıldı.

Valilik binasına önüne gelen kitle, Kürdistan Özgürlük Şehitleri adına saygı duruşunda bulundu. Ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

CKF adına konuşan Şahin Wan, “Önder Apo üzerinde yürütülen tecrit kalkana kadar biz Avrupa’daki Kürt gençleri olarak sürekli alanlarda olacağız” dedi.

İşgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da savaş suçu işlediğini belirten Şahin Wan, “Halkı evlerinden ediyor, kontrol noktaları kuruyor. Bu işgaldir. Başûr halkının ayaklanıp buna karşı tutum alması gerekir” diye konuştu.

Şahin Wan, Türk devletinin 23 Ağustos’ta katlettiği gazeteciler Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn'i de anarak, "Şehit Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn, hakikatin ve umudun sonsuz karanlıklarında parlayan iki yıldız gibi, yaşadıkları coğrafyanın derinliklerinde özgürlüğü savundular. Kalemlerini ve kameralarını, zulmün ve ihanetin gölgelerine karşı birer ışık olarak taşıdılar. Karanlığı aydınlatan, direnişi ve cesareti simgeleyen birer meşale oldular" dedi.

Basın açıklaması ardından eylem, "Bijî Serok Apo" ve "Şehîd Namirin" sloganları ile sona erdi.