ADGB: Saldırıları sokağın gücüyle boşa çıkaralım!

İşgalci saldırıları kınayan ADGB, "Her alanda tüm güçleri faşist saldırıyı sokağın gücüyle boşa çıkarmaya çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), Türk devletinin Rojava, Maxmûr ve Şengal’e dönük işgalci saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "DAİŞ'in yenilgisini hazmedemeyen Türk devleti, 'özel ve farklı yöntemlerle mücadelemiz sürecek' açıklamasından hemen sonra Rojava, Maxmûr ve Şengal’de sivil halkın yaşadığı bölgeleri bombaladı" denildi.

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Rojava, Maxmûr ve Şengal’e yönelik 1 Şubat’ta başlatılan saldırıyı ancak, ezilen halkların ortak mücadelesiyle boşa çıkartabiliriz. Nasıl ki Kobanê direnişi enternasyonal alanda binlerce direnişçinin katılımı ve milyonlarca insanın dayanışma eylemleriyle kazanıldıysa, bugün de bu saldırıları demokratik güçlerin ortak mücadelesiyle boşa çıkartılabiliriz. ADGB olarak; Avrupa’daki yerli ve göçmen demokratik güçleri, Rojava, Maxmûr ve Şengal’i sahiplenmeye, faşist saldırıya karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Her alanda tüm güçleri faşist saldırıyı sokağın gücüyle boşa çıkarmaya çağırıyoruz."